/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Lecții online după ce infectările cu COVID-19 au crescut. Mai multe instituții de învățământ din Capitală au început să activeze la distanță

missing
26 februarie 2021, ora 17:55

Numărul cazurilor de infectări cu noul tip de coronavirus crește, în ultimele zile, și în rândul elevilor. În capitală, mai mult de 135 de elevi și peste 80 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv. Alarmantă este și situația la nivel de țară. Peste 6600 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare. În consecință, mai multe insituții de învățământ general au fost nevoite să-și continue procesul educațional de la distanță.

Mai multe clase de elevi din școlile și liceele din capitală au trecut la lecții online. Se întâmplă, după ce, săptămâna aceasta, a crescut substanțial numărul de infectări cu noul tip de coronavirus, fiind confirmate, cel puțin, 135 de cazuri de îmbolnăvire, în rândul elevilor. Astfel, numărul total de elevi din capitală testați pozitiv cu COVID 19 trece de 270 de cazuri. La fel, a crescut cu aproape 80 de cazuri și numărul cadrelor didactice infectate. Cu acestea, numărul total al profesorilior din capitală infectați cu Covid-19, trece de 220. Astăzi, echipa nostră ajunsă la una din instituțiile, care a trecut în totalitate la regimul de studii online în încercarea de a afla mai multe detalii. Dar, ne-am pomenit cu ușa închisă în nas.

Potrivit șefului interimar al Direcției Educație a Primăriei Chișinău, Liceul Teoretic Gheorghe Asachi este singura instituție din capitală care a trecut în totalitate la sistemul de studii online, deoarece opt angajați, dintre care 5 cadre didactice și 3 – din personalul nedidactic, au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. De asemenea, au mai fost înregistrate 8 persoane cu simptome suspecte de coronavirus. În context, acesta ne-a relatat și despre situația epidemilogică în instituțiile școlare generale din captală.

Și administrația Universității Tehnice din Moldova, într-o ședință organizată astăzi, a declarat situație de urgență în instituție. Din motiv că a crescut foarte mult numărul cazurilor de infectare cu virusul Covid-19, administrația UTM a decis suspendarea orelor cu prezență fizică în aule. Astfel, toate cursurile se vor desfășura în format online, până pe 14 martie 2021.

Și la nivel de țară, numărul de infectări cu noul top de coronavirus este unul în creștere. Potrivit datelor publicate la începutul săptămânii pe pagina oficială a Ministerului Sănătății, 15 instituții de învățământ general și 261 de clase din țară activează la distanță din cauza carantinei. Numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 trece de 360, iar peste 6600 elevi au fost plasați în regim de autoizolare.

La nivel de țară, aproape 320 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu Covid-19 și se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus în jur de 120 de persoane, iar altele 120 se află în autoizolare. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul de a se respecta în continuare toate măsurile de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram