/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

/DOC/ Transportul public din Capitală nu va fi suspendat în zilele de sâmbătă și duminică

27 februarie 2021, ora 17:37

Transportul public rămâne să fie utilizat la capacitate maximă în Chișinău, iar în weekend nu va fi suspendat. Decizia a fost anunțată de primarul general al Capitalei, Ion Ceban, după ședința Comisiei Extraordinare în Sănătate Publică în Municipiul Chișinău, după ce vineri, 26 februarie, Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică a decis suspendarea pentru zilele de sâmbătă și duminică a transportului public municipal.

„În cursul săptămânii la fel, toate unitățile de transport vor fi scoase la linie. În momentul în care diminuăm sau restricționăm transportul, asta înseamnă că vom avea aglomerație și mai mare în stații și în unitățile de transport. Astăzi, pentru a controla și diminua aceste procese, nu avem cum. Dacă punem restricții îmbulzeala va fi și mai mare. Ceea ce este posibil este să găsim soluții pe partea de dotare cu transport public a municipiului”, ascris într-o postare pe Facebook primarul Capitalei Ion Ceban.

Potrivit lui Ceban, săptămâna viitoare alte 20 de troleibuze vor fi lansate pe rutele municipale.

„Săptămâna viitoare, vom lansa 20 de troleibuze în mun. Chișinău. Vedem ce putem face cu licitația cu privire la autobuze, mă refer la licitația lansată internațional, inclusiv, cu publicarea în Jurnalul UE de achiziții publice, pentru achiziționarea a celor 100 de autobuze. Următorul lucru, am rugat și Parlamentul să ne dea o interpretare, pentru că ține de siguranța oamenilor. Noi trebuie să asigurăm foarte multe spitale. Medicii tot sunt obosiți”, a mai explicat edilul.

Totodată, primarul general a menționat că grădinițele vor fi deschise, iar școlile vor fi închise.

„Pe partea de instituții educaționale noi am transpus și urmează să ne conformăm. Am recomandat platforma Educația Online pentru elevi, părinți și profesori. Acolo a fost completat curriculum. Pentru a repeta materialul, e mai bine să vezi o lecție cu profesorul. Noi facem tot ce este posibil pentru a face față situației actuale de criză”.

Amintim că, astăzi a avut loc ședința Comisiei Extraordinare în Sănătate Publică în municipiul Chișinău, care a adoptat mai multe hotărâri, printe care, regim special de lucru pentru instituțiile publice și private din capitală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram