Transportul public rămâne să fie utilizat la capacitate maximă în Chișinău, iar în weekend nu va fi suspendat. Decizia a fost anunțată de primarul general al Capitalei, Ion Ceban, după ședința Comisiei Extraordinare în Sănătate Publică în Municipiul Chișinău, după ce vineri, 26 februarie, Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică a decis suspendarea pentru zilele de sâmbătă și duminică a transportului public municipal.

„În cursul săptămânii la fel, toate unitățile de transport vor fi scoase la linie. În momentul în care diminuăm sau restricționăm transportul, asta înseamnă că vom avea aglomerație și mai mare în stații și în unitățile de transport. Astăzi, pentru a controla și diminua aceste procese, nu avem cum. Dacă punem restricții îmbulzeala va fi și mai mare. Ceea ce este posibil este să găsim soluții pe partea de dotare cu transport public a municipiului”, ascris într-o postare pe Facebook primarul Capitalei Ion Ceban.

Potrivit lui Ceban, săptămâna viitoare alte 20 de troleibuze vor fi lansate pe rutele municipale.

„Săptămâna viitoare, vom lansa 20 de troleibuze în mun. Chișinău. Vedem ce putem face cu licitația cu privire la autobuze, mă refer la licitația lansată internațional, inclusiv, cu publicarea în Jurnalul UE de achiziții publice, pentru achiziționarea a celor 100 de autobuze. Următorul lucru, am rugat și Parlamentul să ne dea o interpretare, pentru că ține de siguranța oamenilor. Noi trebuie să asigurăm foarte multe spitale. Medicii tot sunt obosiți”, a mai explicat edilul.

Totodată, primarul general a menționat că grădinițele vor fi deschise, iar școlile vor fi închise.

„Pe partea de instituții educaționale noi am transpus și urmează să ne conformăm. Am recomandat platforma Educația Online pentru elevi, părinți și profesori. Acolo a fost completat curriculum. Pentru a repeta materialul, e mai bine să vezi o lecție cu profesorul. Noi facem tot ce este posibil pentru a face față situației actuale de criză”.

Amintim că, astăzi a avut loc ședința Comisiei Extraordinare în Sănătate Publică în municipiul Chișinău, care a adoptat mai multe hotărâri, printe care, regim special de lucru pentru instituțiile publice și private din capitală.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!