/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Atenție! Expiră termenul limită de depunere a declarației de avere și interese personale

missing
01 martie 2021, ora 14:38

Autoritatea Națională de Integritate reamintește, că au mai rămas 30 de zile până la expirarea termenului limită de depunere a declarațiilor de avere și interese personale anuale.

Toți funcționarii publici și persoanele cu funcție de demnitate publică sunt atenționați să se responsabilizeze pănâ la 31 martie, astfel încât să nu suprasolicite sistemul în ultimele zile de depunere.

Conducătorii instituțiilor publice sunt obligați să acorde angajaților informațiile privind veniturile salariale din anul precedent. Totodată, persoanele desemnate responsabile de introducerea subiecților declarării în Registrul electronic, trebuie să asigure buna desfășurare a procesului de depunere a declarațiilor on-line.

Subiecții declarării sunt îndemnați să verifice valabilitatea semnăturilor electronice înainte de a demara procedura de completare a declarațiilor de avere și interese personale.

Responsabilii din cadrul ANI sunt disponibili de a acorda consulanța necesară subiecților declarării, inclusiv la Linia Instituțională de informare  – 022 820 620.

Pentru nedepunerea declarațiilor în termenele prevăzute de lege se aplică sancțiuni în mărime de la 3000 la 4500 lei. La fel, pentru includerea incompletă sau incorectă a datelor din declarațiile de avere și interese personale, funcționarii riscă să devină subiecții unei proceduri de control sau a unei cauze sub aspect penal/fiscal.

Începând cu 1 ianuarie 2021, au fost depuse doar 17 mii 900 de declarații de avere și interese personale din numărul total de până la 60 de mii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram