În perioada 01 martie – 30 aprilie în Chișinău se va desfășuara campania municipală „Curățenia generală de primăvară”, ce va include acțiuni de salubrizare și amenajare teritoriului, se anunță pe site-ul oficia al Primăriei Capitalei.

Direcția generală locativ-comunală şi amenajare va asigura salubrizarea teritoriilor de uz comun, a trotuarelor, a staţiilor de aşteptare a transportului public, a platformelor de colectare a deşeurilor menajere, dar şi curăţarea pilonilor şi a pereţilor unde au fost plasate, neautorizat, anunţuri publicitare. De asemenea, Regia locativ-comunală va monitoriza lucrările de salubrizare şi amenajare a terenurilor aferente blocurilor de locuinţe, inclusiv a locurilor de joacă pentru copii şi a terenurilor de sport.

În acelaşi timp, Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie va asigura salubrizarea străzilor şi a pasajelor subterane, dar şi spălarea şi vopsirea balustradelor podurilor şi a parapetelor de protecţie de pe străzi. Tot în această perioadă vor fi salubrizate şi amenajate curţile şi terenurile aferente grădiniţelor, şcolilor şi instituţiilor medicale din municipiu.

În perioada de referință, preturile de sector vor lichida gunoiștile neautorizate şi vor curăţa albiile bazinelor acvatice şi a râuleţelor din municipiu, inclusiv râuleţele Durleşti, Valea Gâştei, Holbacica, Ţiganca, Malina Mică, Valea Trandafirilor, Ciocana şi Munceşti. Tot preturile de sector au fost responsabilizate pentru identificarea unităților de transport abandonate de mai mult timp pe teritoriul orașului: pe străzi, în parcuri, scuaruri etc., precum și pentru aplicarea măsurilor de rigoare posesorilor de autovehicule parcate în preajma platformelor de colectare a deșeurilor menajere, în comun cu Direcția de poliție a municipiului Chișinău.

La rândul lor, responsabilii din cadrul ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” vor efectua lucrări de curăţenie generală în parcuri, scuaruri, alei şi spaţiile verzi din Chişinău şi vor repara mobilierul urban. De asemenea, vor fi tăiați arborii avariaţi de pe domeniul public şi vor fi sădiți copaci în locurile în care lipsesc.

Direcția de poliție a municipiului Chișinău va asigura implicarea colaboratorilor de poliție la acțiuni de amendare a persoanelor fizice și juridice pentru neasigurarea curățeniei terenurilor aferente imobilelor proprietate privată.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!