/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/DOC/ Federația Sindicală a CFM anunță organizarea unui protest în fața Parlamentului și a Președinției

01 martie 2021, ora 15:51

Federația Sindicală a Feroviarilor din Republica Moldova (FSFRM) anunță organizarea unui protest în fața clădirii parlamentului și a Președinției „în legătură cu situația inadmisibilă creată la CFM”. Într-o postare pe o rețea socială, Federația Sindicală a CFM a anunțat că protestul este preconizat pentru data de 4 martie, de la ora 08:00 până la ora 14:00.

„Uniunea noastră s-a trezit. Ni s-a permis să organizăm un protest în fața clădirii Parlamentului și a Președinției la 4 martie de la 8.00 la 14.00. Conform autorizației, din cauza situației din țară legată de COVID-19, nu mai mult de 50 de persoane. Scopul acțiunii constă în apărarea drepturilor si intereselor de muncă profesionale, economice și sociale ale salariaților  CFM”, se arată în declarația prealabilă a FSFRM adresată primarului general al Capitalei, Ion Ceban.

Amintim că, mai mulți angajați ai Căii Ferate din Moldova (CFM) se plâng că nu și-au primit salariilemai mult de patru luni. Totodată, și angajații de la nodul de la Ungheni CFM se plâng de întârzierile salariale din ultima perioadă și spun că vor opri în totalitate transportul de mărfuri și de pasageri.

Precizăm că, Parlamentul a instituit Comisia de anchetă privind analiza situației economico-financiare de la întreprindere. Comisia este formată din nouă membri și are la dispoziție 60 de zile pentru a veni cu un raport.

Datoriile întreprinderii Calea Ferată a Moldovei se ridică la aproape 460 de milioane de lei, dintre care aproape 70 de milioane de lei reprezintă datoriile salariale. Anterior, reprezentanții CFM analizau propunerea ca circulația trenurilor să fie suspendată pentru o perioadă, iar în jur de 1000 de angajați să fie concediați.

 

Sursa: Железнодорожники Молдовы

Sursa: Железнодорожники Молдовы

Sursa: Железнодорожники Молдовы

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram