Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) prin care elevii au fost obligați să învețe de la distanță a fost atacată în instanță de către un birou de avocați, care și-a motivat acțiunea prin faptul că decizia a fost luată ilegal și abuziv. 

„Biroul nostru de avocați a contestat în instanța de judecată Hotărîrea nr. 47 din 26.02.2021 prin care CNESP a interzis desfășurarea procesului educațional în sălile de clasă și a obligat copiii sa treacă la educația on-line, fără sa asigure fiecare elev cu dispozitiv electronic conectat la internet. Statul este incapabil sa asigure continuarea nediscriminatorie a tuturor tinerilor din R. Moldova, iar aceasta Hotărâre este ilegală și abuzivă”, au explicat avocații.

Foto: Facebook/ Iulian Rusanovschi

Foto: Facebook/ Iulian Rusanovschi

Foto: Facebook/ Iulian Rusanovschi

Amintim că peste 1 500 de părinți au semnat o petiție online prin care au cerut anularea hotărârii CNESP în baza căreia procesul educațional se desfășoară la distanță de la 1 martie în instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior, în instituțiile publice și private.

Menționăm că pe lângă faptul că procesul de studii se va desfășura în regim online, hotărârea aprobată de Guvern prevede că olimpiadele școlare nu vor mai putea fi organizate cu prezența fizică a elevilor.

Potrivit CNESP, în Republica Moldova situația epidemiologică se agravează rapid. În timp ce în țările din regiunea europeană în ultimele săptămâni se atestă o micșorare a numărului de cazuri noi până la 50%, la noi în țară se înregistrează o creștere esențială a numărului cazurilor noi și creșterea ponderii testelor pozitive. Deja, zilnic se înregistrează un număr mediu 20 de decese.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!