/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Unde va fi vaccinată prima persoană în Republica Moldova

missing
01 martie 2021, ora 17:33

Marți 2 martie vor fi inițiate primele vaccinări în rândul lucrătorilor medicali în R. Moldova. Despre aceasta au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății în cadrul unei conferințe de presă. 

„La ora 10:00 la Spitalul Clinic Republican va fi vaccinată prima persoană în Republica Moldova. După jumătate de oră, procesul de vaccinare va fi inițiat la Institutul de Medicină Urgentă”, a spus secretara de stat Tatiana Zatîc.

Lucrătorii medicali din secțiile terapie intensivă și cu profil COVID-19 vor fi primii care se vor vaccina împotriva infecției COVID-19. Potrivit responsabililor de la minister, experiența internațională arată că după începerea vaccinării cazurile de COVID-19 în rândul lucrătorilor medicali s-au redus.

Dozele vor fi depozitate în cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. După aceasta vor fi distribuite către Centrele de Sănătate Publică. Ulterior, vor fi transmise către punctele de vaccinare din toată țara.

Menționăm că în Republica Moldova a ajuns primul lot de vaccinuri donat de către România, iar în următoarele zile vor fi recepționate vaccinurile de pe platforma COVAX. Menționăm că Agenția Medicamentului a înregistrat și vaccinul Sputnik-V.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram