Marți 2 martie vor fi inițiate primele vaccinări în rândul lucrătorilor medicali în R. Moldova. Despre aceasta au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății în cadrul unei conferințe de presă. 

„La ora 10:00 la Spitalul Clinic Republican va fi vaccinată prima persoană în Republica Moldova. După jumătate de oră, procesul de vaccinare va fi inițiat la Institutul de Medicină Urgentă”, a spus secretara de stat Tatiana Zatîc.

Lucrătorii medicali din secțiile terapie intensivă și cu profil COVID-19 vor fi primii care se vor vaccina împotriva infecției COVID-19. Potrivit responsabililor de la minister, experiența internațională arată că după începerea vaccinării cazurile de COVID-19 în rândul lucrătorilor medicali s-au redus.

Dozele vor fi depozitate în cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. După aceasta vor fi distribuite către Centrele de Sănătate Publică. Ulterior, vor fi transmise către punctele de vaccinare din toată țara.

Menționăm că în Republica Moldova a ajuns primul lot de vaccinuri donat de către România, iar în următoarele zile vor fi recepționate vaccinurile de pe platforma COVAX. Menționăm că Agenția Medicamentului a înregistrat și vaccinul Sputnik-V.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!