/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ Cine este primul medic vaccinat împotriva COVID-19 la Spitalul de Urgență

missing
02 martie 2021, ora 11:47

Primul lucrător medical care a fost vaccinat împotriva infecției COVID-19 la Institutul de Medicină Urgentă este șeful Departamentului de anestezie și terapie intensivă Adrian Belîi, potrivit reporterei TV8 Diana Popa, care se află la fața locului. 

Foto: Ministerul Sănătății

Șeful departamentului este zilnic alături de pacienții bolnavi de COVID-19, care ajung la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău. În octombrie 2020 medicul declarase că dacă la începutul pandemiei marea provocare în lupta cu virusului SARS-CoV-2 era organizarea corectă a proceselor, formarea echipelor medicale, depășirea anxietății și fricii, ulterior, cea mai mare dificultate a fost obținerea rezistenței față de volumul mare de muncă.

Primul lucrător medical în Republica Moldova a fost vaccinat la Spitalul Republican. „Senzația… este ușoară. Practic nu simt durerea”, acestea au fost cele dintâi declarații ale medicului după imunizare.

Lucrătorii medicali din secțiile terapie intensivă și cu profil COVID-19 sunt primii care se vor vaccina împotriva infecției COVID-19. Potrivit responsabililor de la Ministerul Sănătății, experiența internațională arată că după începerea vaccinării cazurile de COVID-19 în rândul lucrătorilor medicali s-au redus.

Dozele de vaccin sunt depozitate în cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. După aceasta vor fi distribuite către Centrele de Sănătate Publică. Ulterior, vor fi transmise către punctele de vaccinare din toată țara.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram