Primul lucrător medical care a fost vaccinat împotriva infecției COVID-19 la Institutul de Medicină Urgentă este șeful Departamentului de anestezie și terapie intensivă Adrian Belîi, potrivit reporterei TV8 Diana Popa, care se află la fața locului. 

Foto: Ministerul Sănătății

Șeful departamentului este zilnic alături de pacienții bolnavi de COVID-19, care ajung la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău. În octombrie 2020 medicul declarase că dacă la începutul pandemiei marea provocare în lupta cu virusului SARS-CoV-2 era organizarea corectă a proceselor, formarea echipelor medicale, depășirea anxietății și fricii, ulterior, cea mai mare dificultate a fost obținerea rezistenței față de volumul mare de muncă.

Primul lucrător medical în Republica Moldova a fost vaccinat la Spitalul Republican. „Senzația… este ușoară. Practic nu simt durerea”, acestea au fost cele dintâi declarații ale medicului după imunizare.

Lucrătorii medicali din secțiile terapie intensivă și cu profil COVID-19 sunt primii care se vor vaccina împotriva infecției COVID-19. Potrivit responsabililor de la Ministerul Sănătății, experiența internațională arată că după începerea vaccinării cazurile de COVID-19 în rândul lucrătorilor medicali s-au redus.

Dozele de vaccin sunt depozitate în cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. După aceasta vor fi distribuite către Centrele de Sănătate Publică. Ulterior, vor fi transmise către punctele de vaccinare din toată țara.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!