/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/DOC/ Magistrații de la Judecătoria Ciocana: „Alexandr Stoianoglo se află în ipostaza de a fi dezinformat de subalternii săi”

missing
03 martie 2021, ora 15:10

Judecătorii din cadrul Judecătoriei Ciocana îl acuză pe Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, de încălcarea Constituției și a unei prevedei din Codul Penal. În cadrul unei note informative expediate la adresa redacției, magistrații susțin că în cadrul discursului de totalizare a activității a Procuraturii Generale (PG) pentru anul 2020, Stoianoglo a declarat că „judecătorii, fie împiedică activitatea procurorilor, fie tergiversează examinarea materialelor”.

Judecătorii spun că declarațiile lui Stoianoglo au generat în rândul judecătorilor „un sentiment de nesiguranță cu privire la statutul lor de magistrați”.

„Esențial este ca în acest discurs al procurorului general să se facă trimitere proiectat la dosarul cu genericul „furtul miliardului” dar și la numele iunor persoane care pentru societate ar impune o reacție, și nu neapărat favorabilă pentru judecători, cum că în cadrul acestor cauze obiectivele procurorilor rămân nerealizate din cauza judecătorilor”, spun judecătorii ironizând că Stoianoglo vrea să creeze impresia că „procurorii muncesc cu trudă, bună credință, aduc probe cu duiumul și își îndeplinesc excelent atribuțiile”.

Totodată, magistrații se arată îngrijorați deoarece „au constatat că procurorul general se află în ipostaza de a fi dezinformat de subalternii săi, procurori”.

Amintim că, procurorul general al Republicii Moldova a declarat anterior că „investigarea anchetei „furtul miliardului” este un adevărat război. Un război cu figuranții dosarului, cu avocații lor, cu BNM și instanțele de judecată”.

Declarațiile au fost făcute de către Stoianoglo în cadrul evenimentului de prezentarea a raportului privind activitatea PG pentru anul 2020.

Reacția Procuraturii Generale la acuzațiile magistraților de la Judecătoria Ciocana

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram