Judecătorii din cadrul Judecătoriei Ciocana îl acuză pe Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, de încălcarea Constituției și a unei prevedei din Codul Penal. În cadrul unei note informative expediate la adresa redacției, magistrații susțin că în cadrul discursului de totalizare a activității a Procuraturii Generale (PG) pentru anul 2020, Stoianoglo a declarat că „judecătorii, fie împiedică activitatea procurorilor, fie tergiversează examinarea materialelor”.

Judecătorii spun că declarațiile lui Stoianoglo au generat în rândul judecătorilor „un sentiment de nesiguranță cu privire la statutul lor de magistrați”.

„Esențial este ca în acest discurs al procurorului general să se facă trimitere proiectat la dosarul cu genericul „furtul miliardului” dar și la numele iunor persoane care pentru societate ar impune o reacție, și nu neapărat favorabilă pentru judecători, cum că în cadrul acestor cauze obiectivele procurorilor rămân nerealizate din cauza judecătorilor”, spun judecătorii ironizând că Stoianoglo vrea să creeze impresia că „procurorii muncesc cu trudă, bună credință, aduc probe cu duiumul și își îndeplinesc excelent atribuțiile”.

Totodată, magistrații se arată îngrijorați deoarece „au constatat că procurorul general se află în ipostaza de a fi dezinformat de subalternii săi, procurori”.

Amintim că, procurorul general al Republicii Moldova a declarat anterior că „investigarea anchetei „furtul miliardului” este un adevărat război. Un război cu figuranții dosarului, cu avocații lor, cu BNM și instanțele de judecată”.

Declarațiile au fost făcute de către Stoianoglo în cadrul evenimentului de prezentarea a raportului privind activitatea PG pentru anul 2020.

Reacția Procuraturii Generale la acuzațiile magistraților de la Judecătoria Ciocana

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!