/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/FOTO/ Cele 1 810 doze de vaccinuri AstraZeneca au fost recepționate de medicii de la Tiraspol

missing
05 martie 2021, ora 16:43

Cele 1810 de doze de vaccinuri AstraZeneca care fac parte din ajutorul umanitar oferit de România pentru Republica Moldova în contextul procesului de imunizare a populației de pe ambele maluri ale râului Nistru au fost preluate pe 5 martie de către specialiștii din sfera medico-sanitară din regiunea transnistreană.

Aspectele privind preluarea, administrarea și monitorizarea reacțiilor vaccinului la prima etapă a vaccinării a populației pe ambele maluri ale râului Nistru, au constituit subiectul central al discuțiilor purtate dintre experții grupurilor de lucru pentru ocrotirea sănătății din partea Chișinăului și Tiraspolului, în cadrul ședințelor recent organizate, fiind abordate și în cadrul cursurilor de instruire conduse de către specialiștii de profil ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale și ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății”, se arată într-un comunicat al Biroului pentru Reintegrare.

Amintim că liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a făcut declarații contradictorii cu privire la această donație. Dacă ieri a anunțat că cele 1 810 de doze de vaccinuri AstraZeneca destinate regiunii transnistrene au fost oferite de Organizația Mondială a Sănătății, astăzi acesta a precizat că primele vaccinuri ce vor ajunge în stânga Nistrului au fost donate de România, precum a informat și Ministerul Sănătății de la Chișinău și Ambasada României în R. Moldova.

Amintim că solicitată de tv8.md și șefa departamentului epidemiologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţeanu” Angela Paraschiv a declarat că: „cele 1 810 doze destinate regiunii transnistrene nu sunt altele decât cele donate de România”.

Pe 4 martie Ambasada României a reiterat că din donațiile de echipamente medicale și vaccinuri făcute de România Republicii Moldova, regiunii transnistrene i-au fost repartizate următoarele:

– 1 810 doze de vaccin AstraZeneca;
– 100 000 buc. măști chirurgicale;
– 10 000 buc. măști de protecție de tip FFP3;
– 9 000 buc. complete combinezon inclusiv cu glugă;
– 500 perechi încălțăminte de protecție;
– 10 000 buc. mănuși de unică folosință cu manșetă medie.

Foto: gov.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram