/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/FOTO/ Șapte țări din Europa care pot fi vizitate într-o singură zi

missing
07 martie 2021, ora 13:35

Coronavirusul ne-a împiedicat să călătorim așa cum ne-am fi dorit, însă bătrânul continent nu încetează să ne surprindă nici măcar în pandemie. Iată șapte țări din Europa pe care le-am putea vizita într-o singură zi, potrivit pandotrip.com, astfel încât să nu ne facem prea multe griji în ce privește posibile noi restricții.

#1. Monaco este a doua cea mai mică țară din lume și este una dintre cele mai ”vizitabile” destinații turistice.

Dacă dispuneți de câțiva bani în plus, zona Grand Casino este un loc numai bun de petrecut câteva ore. Chiar dacă nu câștigați nimic, aveți oportunitatea de a observa oamenii jucând. În plus, chiar dacă nu faceți parte din categoria jucătorilor, împrejurimile opulente sunt numai bune de admirat, scrie wall-street.ro.

Străzile din orașul Monaco, care ascund istoria locului, sunt un alt obiectiv turistic, pentru care nu vă trebuie un buget mare.

Sau puteți merge pe plaja Larvotto, în apropiere de Monte Carlo, unde intrarea este gratuită.

Imagine de MARIE SCHNEIDER de la Pixabay

#2. Vatican. Din punct de vedere al localizării, Vaticanul este una dintre cele mai ușor de vizitat țări din Europa.

Vaticanul este un important simbol istoric și cultural al Bisericii Catolice, fiind presărat cu muzee, pe care le puteți vizita pe durata întregii zile.

Mai mult decât atât, deși Vaticanul este tehnic cea mai mică țară din lume, puteți petrece destul de mult timp în zonă. În plus, dacă chiar aveți doar o zi la dispoziție, e bine să achiziționați bilete de intrare pentru principalele atracții cu câteva zile înainte de vizita cu pricina.

Foto: Pixabay

#3. Orașul Luxemburg este cunoscut ca una dintre acele zone care rămân în amintirea multor turiști. Centrul Vechi cucerește prin multitudinea străzilor pietonale, numai bune de rătăcit.

Printre principalele atracții se numără Castelul Vianden, după care puteți vizita vinăriile locale. Chiar dacă pare că ne-am învârti ca niște găini fără cap, străzile Luxemburgului ne vor face să vrem să le revizităm.

Imagine de Waldo Miguez de la Pixabay

#4. Andorra. Principalele atracții turistice din Andorra sunt resorturile sale de ski și oportunitățile de drumeții, având în vedere poziționarea sa în inima Pirineilor. Dat fiind acest lucru, Andorra poate fi mai ieftină decât celelalte state europene, de dimensiuni asemănătoare. În plus, Andorra este gazda duty-free-urilor. Deci, dacă vă aflați prin Spania sau Franța, ar fi bine să faceți o escapadă până în Andorra.

Foto: Pixabay

#5. Malta este o bijuterie deseori ignorată a istoriei, arhitecturii și culturii europene. Templurile sale sunt considerate a fi unele dintre cele mai vechi din lume. În plus, Malta e o sursă bună de muzee, cafenele și viață de noapte. Dacă nu sunteți o fire foarte petrecăreață, Malta vă întâmpină cu plaje liniștite, unde vă puteți relaxa copios. Nu în ultimul rând, nu e de ratat fortăreața Mdina, care oferă priveliști minunate.

Imagine de Gabriel LE NAOUR de la Pixabay

#6. Fiind localizat între Austria și Elveția, Liechtenstein este una dintre zonele reprezentative pentru mediul alpin. Dacă sunteți în căutarea unei destinații de munte, Liechtenstein este locul potrivit. Este o destinație ieftină, deși se află între două state cu renume, iar prețurile ar putea fi influențate. Chiar dacă este o destinație de munte, merită vizitat și pe timp de vară, când puteți face drumeții sau plimbări cu bicicleta.

Foto: Pixabay

#7. San Marino este o altă locație pitorească ce poate fi vizitată într-o zi. San Marino găzduiește trei fortărețe, care veghează de pe Muntele Titano. Asemenea Vaticanului, San Marino este înconjurat în totalitate de Italia. Și San Marino este bogat în străduțe înguste și colorate, ce pot fi explorate pe parcursul unei zile de vacanță.

Foto: Pixabay

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram