/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: Urmează o nouă etapă

Socialistul Bolea, avocatul lui Plahotniuc și controversatul om de afaceri Platon comentează declarațiile lui Slusari

missing
11 martie 2021, ora 15:52

Deputatul socialist Vasile Bolea, avocatul lui Vlad Plahotniuc, Lucian Rogac și controversatul om de afaceri Veaceslav Platon au venit cu reacții la solicitarea tv8.md, după ce deputatul Platformei DA Alexandru Slusari a spus că mâine în cadrul ședinței Parlamentului, la care urmează să fie numiți noi judecători la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), majoritatea parlamentară va accepta candidatura magistratei Tamara Chișca-Doneva, în urma unei înțelegeri care ar fi avut loc între controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon și ex-liderul Partidului Democrat (PDM) Vlad Plahotniuc. 

Deputatul socialist Vasile Bolea: „Este o prostie totală. Domnul vicepreședinte al Parlamentului trebuie să conștientizeze că de mai bine de un an activitatea CSJ este paralizată deoarece judecătorii nu au posibilitatea să se întrunească în plen… Nu suntem noi care indicăm sau arătăm cu degetul cine trebuie să meargă să activeze la CSJ”.

Avocatul lui Vlad Plahotniuc, Lucian Rogac: „Sunt niște simple acuzații politice, care nu au niciun substrat probant și din câte am observat în ultima perioadă de timp dacă vreunul din politicieni vrea să facă senzație din nimic, folosește numele clientului meu”.

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon: „Domnul Slusari în ultima perioadă, din motiv că ratingul său scade, începe să se ocupe cu PR politic, atrăgând atenția societății. Este regretabil că a început bine, iar acum născocește motive pentru a atrage atenția. Iată așa cad stelele”. Platon a spus că ultima oară a vorbit cu Vlad Plahotniuc în 2015, iar cu Igor Dodon 2010.

Pe 3 martie curent, Comisia Juridică a Parlamentului a avizat pozitiv candidatura magistratei Tamara Chișca-Doneva pentru funcția de vicepreședinta a CSJ. Ședința a avut loc cu ușile închise, fără accesul presei, și în lipsa transmisiunii online.

Amintim că Tamara Chișca-Doneva este unul dintre judecătorii, care au pronunțat hotărâri în cazul Gemenii, urmare a cărora Republica Moldova a fost condamnata la CtEDO și a fost obligată sa achite despăgubiri în mărime de 70 mln de lei.

Mai mult ca atît, ex-premierul Ion Chicu declara în luna iulie 2020, că după decizia ilegală aprobată în 2005, doamna Chișca-Doneva nu are niciun drept moral să fie promovată la conducerea CSJ.

Ulterior, Tamara Chișca-Doneva a punctat, că în dosarul Gemenii a votat pentru o hotărâre perfect corectă, însă cu regret ea nu a fost motivată suficient.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram