/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Premierul interimar: Hotelul și restaurantul de pe lângă Ambasada R. Moldova la Moscova au fost închise

missing
13 martie 2021, ora 13:44

Hotelul „Casa de oaspeţi” și restaurantul „Moldova” de pe lângă Ambasada R. Moldova la Moscova au fost închise acum o lună și jumătate. Despre aceasta a anunțat premierul interimar. Aureliu Ciocoi a precizat că săptămâna trecută din local a fost scos absolut tot mobilierul. Potrivit lui, pereții au rămas goi.

„Ancheta este în derulare. Se efectuează auditul financiar și auditul Curții de Conturi”. Aureliu Ciocoi a declarat că microbuzul misiunii diplomatice transporta din Chișinău la Moscova doar un mic sac cu acte poștale, iar restul produselor erau destinate restaurantului, iar Ministerul Afacerilor Externe nu a fost anunțat despre aceasta.

„Eu nici nu știu dacă conducerea Ambasadei R. Moldova de la Moscova era la curent. Într-o singură tură erau transportate peste 300 de kilograme de făină de porumb pentru mămăligă și mai multe cutii cu vin moldovenesc. Marfa era transportată sub umbrela poștei diplomatice și nu era supusă taxelor vamale la intrarea în Federația Rusă”, a spus Aureliu Ciocoi, în cadrul unei emisiuni la RTR Moldova.

Premierul a spus că a fost informat despre faptul că proprietarul restaurantului are legături cu deputatul fugar Ilan Șor.

În decembrie 2020 surse de încredere au dezvăluit pentru „Cutia Neagră” că microbuzul misiunii diplomatice, prins cu anabolizante pe 7 decembrie 2020, ar fi făcut periodic și contrabandă cu băuturi alcoolice, ducând ilegal chiar și câte 1500 de litri într-o deplasare. Și în ziua în care a fost prins la vamă avea sticle cu vin, în total peste 1000 de litri.

O parte urma să ajungă și la restaurantul „Moldova” care activează în cadrul hotelului „Casa de oaspeţi” de pe lângă Ambasada R. Moldova la Moscova. Sursele noastre ne-au comunicat că restaurantul vinde clienților băuturi moldovenești fără timbru de acciz și niciodată nu eliberează bonuri de casă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram