/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Unicul teleferic din Republica Moldova ar putea fi readus la viață. Cum arată acum construcția

missing
15 martie 2021, ora 07:32

Unicul teleferic din țara nostră ar putea fi readus la viață. Cel puțin asta își propune municipalitatea care intenționează să realizeze un studiu de fezabilitate în acest sens. Și pentru că bani pentru reparația funicularului nu sunt, autoritățile municipale speră să atragă investitori. Între timp, telefericul, care nu a mai funcționat de 25 de ani este într-o stare deplorabilă. Construcția este ruginită, fără motor, iar singurii vizitatori mai sunt câinii fără stăpân care și-au găsit refugiu acolo.

Funicularul are o lungime de 700 de metri, iar o călătorie cu el ar dura șase minute. Construcția a fost pusă în funcțiune în anul 1991 însă a fost conservată după cinci ani pentru că nu aducea profit.

Pe atunci era o adevărată atracție turistică, acum însă, singurii vizitatori sunt câinii fără stăpân care se adăpostesc în preajmă. Cei care au călătorit cândva cu telefericul își amintesc cu nostalgie despre acele vremuri. Oamenii ne-au spus că și-ar dori ca telefericul să fie redeschis.

Iar până când funicularul va fi readus la viață mai este cale lungă. Renovarea construcției ar costa prea mult municipalitatea, astfel că autoritățile speră să atragă investitori interesați.

Între timp, primăria pune la bătaie peste un milion de lei pentru a realiza un studiu de fezabilitate. Acesta ar permite autorităților să înțeleagă dacă telefericul ar aduce profit și dacă merită să fie renovat. Abia după asta, subiectul va fi dezbătut la Consiliul Municipal Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram