/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Igor Dodon, după desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier: Maia Sandu s-a grăbit

missing
16 martie 2021, ora 20:08

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, susține că candidatura înainată de președinta Maia Sandu la funcția de premier nu va fi susținută de PSRM. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii de la un post privat de televiziune.

„Decretul doamnei Maia Sandu de astăzi nu costă niciun bănuț. De aceea eu cred că astăzi Maia Sandu s-a grăbit, au luat-o emoțiile în față. Este o greșeală care cu regret va duce la blocaj în continuare. Probabilitatea că Igor Grosu va fi susținut de PSRM tinde spre zero. Trebuie să convocăm Consiliul Republican, Executivul, dar eu nu cred că PSRM va susține această candidatură la funcția de premier așa cum nu a susținut-o și pe doamna Gavriliță, dacă se va ajunge la discuția acestei candidaturi în Parlament”, a declarat Igor Dodon.

Și liderul PD, Pavel Filip, a comentat decizia șefei statului, Maia Sandu, care l-a înaintat pe Igor Grosu, președintele PAS, la funcția de premier, spunând că „regretă că doamna președinte nu a discutat cu noi la consultări acest scenariu, pe care era clar că îl avea pregătit din timp”.

Precizăm că Maia Sandu l-a înaintat pe Igor Grosu după ce s-au încheiat consultările de astăzi, 16 martie cu fracțiunile parlamentare, la care au participat toate fracțiunile parlamentare.

Tot astăzi, Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată de PSRM la funcția de prim-ministră, a anunțat că se retrage din viața publică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram