/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Mariana Durleșteanu: „Am decis să îmi retrag candidatura de la funcția de prim-ministru”

missing
16 martie 2021, ora 15:49

Candidata înaintată de socialiști la funcția de prim-ministru Mariana Durleșteanu a anunțat pe pagina sa de Facebook  că a decis să-și retragă candidatura. Asta în timp ce la Președinție azi au loc consultări între fracțiunile parlamentare și șefa statului Maia Sandu.

„Dragi cetățeni, prieteni, în politică poate că este loc de cinism, dar nu așa, nu acum, când în pericol este viața omului. Iată de ce vin cu un anunț: am decis să îmi retrag candidatura de la funcția de prim-pinistru al Republicii Moldova. Nu îmi pot permite ca numele și reputația mea să fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice, eu am acceptat nominalizarea doar din dorința de a contribui la depășirea crizelor și a mișca țara înainte”, a scris Mariana Durleșteanu pe rețelele sociale.

Aceasta a spus că se retrage acum, însă nu pleacă din viața politică. Mariana Durleșteanu a scris pe pagina sa de Facebook că experiența din ultimele luni au determinat-o să se implice și mai mult în viitorul țării.

„Vreau să cred și sper puternic că în viitoarele alegeri anticipate va fi loc pentru o nouă clasă politică, cu o veritabilă fibră morală, iar toate vor permite să transformăm spre bine țara, să aducem mai multă Europă acasă. Eu contez pe solidaritatea, specifică nouă, moldovenilor, și promit să mă implic plenar a face schimbarea pentru care mi-am dat votul…”, a scris aceasta pe rețelele sociale.

Amintim că, candidatura Marianei Durleșteanu a fost propusă pe 11 februarie, de către alianța PSRM-ȘOR, dar Maia Sandu a respins-o.

În vârstă de 50 de ani, Mariana Durleșteanu a ocupat, anterior, funcția de ambasador al Republicii Moldova în Marea Britanie, după care, în perioada anilor 2008 – 2009, a fost ministră a Finanțelor, în Guvernul condus de Zinaida Greceanîi, unde a început să lucreze încă din anul 1995.

Aceasta a fost și membră a Consiliului Moldindconbank, instituție care, la acea vreme, era controlată de Veaceslav Platon, și care a devenit cunoscută pentru implicarea în laundromatul rusesc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram