Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) nu a știu despre înaintarea președintelui PAS, Igor Grosu, la funcția de prim-ministru. Despre aceasta a anunțat Oazu Nantoi, deputat al fracțiunii PAS, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8. 

„Principala problemă este acest Parlament, ales așa cum a fost ales. Acum avem un candidat înaintat la funcția de premier. Cu el putem să ne întâlnim și să discutăm ce se poate de făcut. În Parlament sunt 101 deputați, drept că unul e fugar, dar nimeni nu le poate interzice să voteze acest candidat. PAS nu a știut de această candidatură, nici eu nu am știut”, a declarat Oazu Nantoi, deputat.

Precizăm că președinta Maia Sandu l-a înaintat pe Igor Grosu la funcția de premier după consultările cu fracțiunile parlamentare de la Președinție care au avut loc astăzi, 16 martie. Tot astăzi, Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată de socialiști la funcția de prim-ministră, a anunțat că se retrage din viața publică.

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Alexandr Slusari, susține că partidul pe care îl reprezintă nu a luat încă o decizie dacă va susține sau nu candidatura lui Igor Grosu la funcția de premier, iar această desemnare a fost o surpriză pentru PPDA și a creat o confuzie.

În context, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că PSRM nu va susține candidatura lui Igor Grosu la funcția de premier.

Totodată și liderul PD, Pavel Filip, a comentat decizia șefei statului, Maia Sandu, spunând că „regretă că doamna președinte nu a discutat cu noi la consultări acest scenariu, pe care era clar că îl avea pregătit din timp”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!