„Pro Moldova nu va vota candidatul PSRM-Șor. Candidatul înaintat de președinte, constituțional, urmează să vină cu echipa și programul”. Anunțul a fost făcut de către liderul Pro Moldova, Andrian Candu, care a adăugat că „am spus de nenumărate ori din 2019 încoace, de când oamenii buni se află la putere – asumați-vă ceea ce ați obținut și administrați așa cum ați promis”.

„De peste peste ani, țara este împărțită și „guvernată” cu jumătăți de măsură, ba de unul, ba de altul și tot așa în combinații care mai de care mai deocheate, în funcție de cum stau figurile pe tablă. De mai bine de 2 ani, Republica Moldova are/n-are Guvern și majoritate. De mai bine de doi ani PRO MOLDOVA nu participă la guvernare și face apeluri la bun-simț. Însă jucătorii, pretinși principali, continuă să facă scenarii, să tragă din timp și să bombardeze Curtea Constituțională cu sesizări. Noi rămânem să privim acest spectacol și să îndurăm consecințele haosului și crizelor, rugându-ne să scăpăm de Covid măcar”, a mai menționat Candu.

În cadrul ședinței Parlamentului de pe 18 martie curent, printr-o declarație citită de președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, s-a anunțat formarea unei noi majorități parlamentare, formată din 53 de deputați care au anunțat că îl înaintează pe Vladimir Golovatiuc pentru funcția de premier.

Miercuri, 16 martie, Maia Sandu l-a înaintat pe Igor Grosu la funcția de premier, după ce a desfășurat consultări cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare.

Și liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, a menționat săptămâna trecută că formațiunea pe care o reprezintă nu va susține la funcția de prim-ministru un candidat care are susținerea Partidului „Șor”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!