Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a îndemnat agenții economici, care administrează localuri din Capitală, să respecte măsurile restrictive impuse de către Comisia Extraordinară din Sănătate Publică, în caz contrar ar putea fi sistată în totalitate activitatea localuri.  

În context, Ion Ceban a menționat că „am văzut multe poze ale persoanelor care au ieșit prin parcuri, unii purtau măști, alții nu. Vă rugăm să păstrați normele de siguranță. Foarte mulți încalcă regulile, inclusiv entități economice – localuri, magazine. Vreau să dăm și nume, poate așa o să înțeleagă. Să nu facă ceea ce au făcut până astăzi. Am înțeles că unele restaurante achită amenzi că stau după ora permisă, după care, a doua seară, aceste lucruri se repetă. Faci 50 de mii, 100 de mii pe noapte, apoi achiți amendă, cât este ea acolo, câteva mii. Și îți este în cot de restricții, de lege, de reguli, de Primărie și poliție”.

„Poate ar fi bine să le sistăm activitatea pe o perioadă, dacă lucruri continuă așa. Să nu ne jucăm cu amenzile, să nu ne aibă de proști. Este un mesaj către cei care vin din domeniul Horeca. Vă rugăm. Am făcut tot posibilul ca această linie de activitate să continue, dar obrăznicia nu va fi tolerată”, a menționat edilul în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale.

Șeful Secției coordonare activități securitate publică a Direcției de Politie Chișinău, Tudor Borș, a menționat că „situația este alarmantă”, în ultima săptămână fiind documentate 568 de persoane, dintre care 16 persoane juridice.

„Sunt cazuri care sunt repetate. O să solicităm sistarea activității. Este o problemă pe care nu o putem depăși în alt mod”, a adăugat Tudor Borș.

Precizăm că CNESP interzice desfăşurarea activităţilor de deservire în unităţile de alimentaţie publică, de tipul restaurantelor, barurilor, cantinelor, cafenelelor, precum şi în unităţile de alimentaţie publică amplasate în punctele de comercializare a produselor petroliere, aeroporturi, porturi internaţionale şi în punctele internaţionale de trecere a frontierei de stat, în intervalul orelor 20:00 – 07:00, cu excepţia comercializării produselor alimentare la pachet şi cu livrare, prin unităţile de alimentaţie publică de orice tip, cu excluderea posibilităţii de consumare a acestora în incinta sau teritoriul unităţii.

Anterior, poliția a dat buzna în mai multe localuri din Capitală, unde distracțiile continuau și după ora 22:00, fiind încălcate măsurile restrictive impuse pentru prevenirea răspândirii noului virus COVID-19.

/VIDEO/ Unii petrecăreți, care au sfidat restricțiile și au chefuit într-un local din Capitală, s-au dat în spectacol și au bruscat jurnaliștii

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!