/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

Cine este magistrata care a fost reținută astăzi pentru trafic de influență

missing
22 martie 2021, ora 16:20

Procuratura Generală (PG) a informat astăzi despre reținerea unui judecător pentru „trafic de influență”. Potrivit Ziarului de Gardă, magistrata reținută preventiv pentru 72 de ore este Maria Tertea din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Procuratura a precizat că într-un comunicat că dosarul penal a fost inițiată în baza unor informații, potrivit cărora, magistrata pretinde de la conducătorul unui agent economic bani pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un dosar civil.

Concomitent, procurorii au pornit o cauză penală și în privința conducătorului agentului economic care ar fi oferit mită, acțiunile acestuia fiind cercetate sub aspectul infracțiunii de „corupere activă”.

TV8 scria anterior că judecătoarea care l-a eliberat pe Viorel Morari a fost, anterior, cercetată penal de Procuratura Anticorupție, pe timpul când acesta se afla la conducerea instituției. Acum trei ani, Maria Tertea a fost suspectată de îmbogățire ilicită, dar procurorul care a gestionat investigațiile a clasat ancheta. Aceeași judecătoare a fost și unul dintre judecătorii care au prelungit mandatele de arest pe numele omului de afaceri Igor Borș, care, la rândul său, l-a acuzat pe Morari că i-ar fi fabricat dosarul.

Dosarul penal pentru îmbogățire ilicită a fost pornit pe numele judecătoarei Maria Tertea în anul 2017. Atunci, aceasta fusese învinuită că a tăinuit din declarația de venituri și proprietăți sume mari de bani pe care le datora unor creditori. Magistrata ar fi fost datoare cu sute de mii de lei la 9 bănci și companii de microfinanțare. Iar totul ar fi început de la un contract de ipotecă în sumă de aproape 400 de mii de lei, formulat pentru procurarea unei case din Tohatin.

/VIDEO/ Judecătoarea care l-a eliberat recent pe Viorel Morari, cercetată penal de Procuratura Anticorupție

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram