/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO DOC/ Un deputat acuză președintele raionului Rîșcani că s-a ales cu un apartament din bani publici. Reacția ultimului

23 martie 2021, ora 14:16

„Președintele raionului Râșcani, socialistul Vasile Secrieru, s-a ales cu un apartament din banii publici”. Despre aceasta a comunicat deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian pe pagina sa de Facebook. Alesul poporului a publicat și decizia Consiliului Raional, potrivit căreia, Vasile Secrieru a fost împuternicit să încheie un contract de locațiune cu el însuși. De partea cealaltă, președintele raionului a publicat pe pagina sa de Facebook o altă decizie a Consiliului, în care este indicat că vicepreședintele raionului, Igor Culic, a fost împuternicit să încheie contractul de locațiune. 

Deputatul a scris pe pagina sa de Facebook că totul a decurs în trei pași:

– La 10 decembrie 2020, Consiliul raional Rîșcani a aprobat procurarea unui apartament în sumă de 265 de mii de lei pentru „aparatul președintelui”.
– La 17 decembrie 2020, conform unui document intern, s-ar fi alocat 268 de mii de lei pentru reparația apartamentului dat.
– La 13 ianuarie 2021, Consiliul Raional Rîșcani a decis acordarea în locațiune a unui apartament lui Secrieru Vasile în calitate de „tânăr specialist”.

Deputatul l-a acuzat pe președintele raionului că a încheiat un contract cu el însuși.

Foto: Facebook/ Radu Marian

Foto: Facebook/ Radu Marian

„Înainte de toate, este o decizie imorală. De ce trebuie un președinte de raion să-și ofere un apartament? De ce acest apartament nu a fost alocat unui medic, sau unui profesor, sau altui funcționar public care are nevoie disperată de susținere din partea statului. Însă, dincolo de aspectul imoral, există mari dubii în ceea ce privește legalitatea acestei decizii”, a scris deputatul pe rețelele sociale.

Alesul poporului are suspiciuni că:

– Secrieru nu a declarat conflictul de interese la Autoritatea Națională de Integritate (ANI);
– Nu putea să-și acorde locuință de serviciu pentru că în lista funcțiilor și profesiilor ce oferă dreptul de a primi locuință de serviciu nu include și președintele raionului;
– Această faptă este o infracțiune de abuz în serviciu.

În acest context, Radu Marian a transmis sesizări la ANI, Procuratura Generală și Cancelaria de Stat ca să se expună asupra legalității acestor acțiuni.

De partea cealaltă, președintele raionului, Vasile Secrieru, a publicat pe rețelele sociale o altă decizie a consiliului, în care este indicat că nu el a fost împuternicit să încheie contractul de locațiune, dar vicepreședintele raionului, Igor Culic.

Foto: Facebook/ Vasile Secrieru

„Dacă în Parlament totul este la nivel, unii deputați își mai caută de lucru prin a defăima, manipula și induce în eroare opinia publică”, a scris președintele raionului, pe rețelele sociale.

În septembrie 2020, președintele socialist al raionului Rîșcani, Vasile Secreieru, împreună cu deputatul socialist, Vladimir Mizdrenco, primarul satului, Alexandru Sandu de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și directoarea liceului au apărut fără măști de protecție și înghesuiți la ușa veceului tăind o panglică roșie care era ținută de doi copii, la inaugurarea blocului sanitar al unei școli.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram