/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Igor Grosu: „În cazul în care vom fi votați, noi ne asumăm din plin conducerea Guvernului”

23 martie 2021, ora 22:28

Candidatul desemnat de președinta Maia Sandu la funcția de premier, Igor Grosu, susține că este gata să-și asume conducerea Guvernului, dacă va primi votul de încredere al deputaților din Parlamentul Republicii Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chișinău.

„Noi vom merge să cerem votul de încredere al deputaților. Parlamentul acum este într-o dilemă, anticipate sau Guvern. Acum, după a doua rundă de consultări, eu am fost desemnat în calitate de candidat. Noi, parlamentarii, trebuie să dăm un răspuns foarte clar, fie prin nevotare vom merge la anticipate, iar în cazul în care vor prevala numărul celor care își doresc alegeri într-un timp mai îndepărtat, atunci da, noi suntem gata să intrăm repede în acțiune. Noi trebuie în primul rând să urmăm deciziile Curții Constituționale și din acest motiv nu am propus programul de guvernare pâna la decizia de ieri. Desigur luăm în calcul situația pandemică. Noi așteptăm și în continuare ca Guvernul în demisie să gestioneze mai bine situația. Eu personal însă nu văd acest lucru, din acest motiv de această dată avem o asemenea abordare. În cazul că vom fi votați noi ne asumăm din plin acest lucru”, a declarat Igor Grosu.

Totodată acesta a menționat că de la prima ședință a Guvernului, în cazul în care va fi votat, va face remanieri în Executiv.

„Vom merge deodată cu acțiuni. Am rugat colegii să-și facă tema pentru acasă. Cât ține de prima noastră acțiune, vom face modificări la capitolul secretari de stat, dar și în rândul reprezentanților Guvernului în teritorii. Nu vom oferi termen de tranziție. La primă ședință vom face remanierile necesare și ne vom apuca de treabă.Printre acțiuni se numără și reconsiderarea cheltuielelor din buget, folosirea rațională a proiectelor care sunt în desfășurare, dar și atragerea asistenței externe ieftine pentru necesitățile noastre. Primul beneficiar al acestor pachete va fi domeniul sănătății”, a explicat Grosu.

Amintim că, președinta Maia Sandu l-a desemnat pe liderul interimar al PAS, Igor Grosu, la funcția de șef al Executivului. Astăzi, Grosu a anunțat că a depus la Parlament programul său de guvernare – „Moldova sănătoasă” și a prezentat lista cabinetului de miniștri din Guvernul său.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram