Război în Ucraina, ziua 168: Ucraina își propune să recucerească Herson până la sfârșitul anului

politic

Liderul „Pro Moldova”, după consultările de la Președinție. „Am venit din respect pentru instituție”

26 martie 2021, ora 14:23
Distribuie:

Liderul grupului „Pro Moldova”, deputatul Andrian Candu a spus că a venit la consultări cu șefa statului Maia Sandu doar din respect pentru instituția Prezidențială. Declarații în acest sens au fost făcute la Președinție, pe 26 martie. 

„Consultările sunt o formalitate, să pună o bifă ca ulterior să întrebe Curtea Constituțională (CCM), dacă sunt circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului. Considerăm că discuțiile de astăzi reprezintă o mimare, un joc politic, de interes. Noi am adus argumentele noastre că acum nu sunt circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului. Dacă se va ajunge la anticipate, credem că cel puțin șase luni de zile trebuie să existe un Guvern anti-criză”, a spus Andrian Candu.

De asemenea, deputatul a explicat din ce motiv deputații „Pro Moldova” au votat alături de Partidul Socialiștilor și „Pentru Moldova” declarația privind dezacordul dizolvărea Parlamentului. „Astăzi am votat o declarație, pentru că în ea credem. Ceea ce s-a votat astăzi în Parlament este o declarație pur politică, nu are niciun efect juridic”, a spus parlamentarul.

/LIVE VIDEO/ Unii le abandonează, iar alții cer să fie amânate. La Președinție au început consultările cu fracțiunile parlamentare

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram