/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/LIVE VIDEO/ Unii le abandonează, iar alții cer să fie amânate. La Președinție au început consultările cu fracțiunile parlamentare

missing
26 martie 2021, ora 13:35

La Președinție au început consultările cu fracțiunile parlamentare. Nu toți deputații însă au spus că vor participa la întrevederea cu Maia Sandu. Legislatorii „Pentru Moldova” au declarat că nu vor veni la consultări, iar socialiștii au cerut ca acestea să fie amânate. 

În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, președintele fracțiunii socialiștilor, Corneliu Furculiță, a solicitat ca Președinția să anunțe o altă zi pentru consultări, deoarece astăzi deputații s-au întrunit în plen, iar ordinea de zi nu va fi consumată până la orele când sunt stabilite consultările.

Deputații fracțiunii Partidului „ȘOR” și „Pentru Moldova” au declarat că nu vor participa la consultări, deoarece are loc ședința Parlamentului.

Amintim că, președinta Maia Sandu a chemat fracțiunile și grupurile parlamentare la consultări, în vederea dizolvării Parlamentului.

13:00 – Partidul „Șor”

13:30 – „Pro Moldova”

14:00 – Partidul Democrat din Moldova

14:30 – Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”

15:00 – Partidul Acțiune și Solidaritate

15:30 – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

Precizăm că pe 25 martie, deputații s-au întrunit în ședință, iar pe ordinea de zi se afla și învestirea Guvernului Igor Grosu. Deputații Partidului Socialiștilor (PSRM) și Platformei „Pentru Moldova” au anunțat că nu vor participa la examinarea programului guvernamental. Aleșii poporului au părăsit plenul Parlamentului, iar din lipsă de cvorum, subiectul a fost epuizat.

Astfel, cel de-al doilea candidat desemnat de președinta Maia Sandu la funcția de șef al Executivului nici nu a ajuns să își prezinte programul de guvernare, nici să fie dezbătul în plenul Parlamentului și nici să fie supus votului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram