/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

/VIDEO/ Socilaliștii solicită Președinției să anuleze consultările cu fracțiunile parlamentare programate pentru astăzi

missing
26 martie 2021, ora 10:21

Președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Corneliu Furculiță solicită instituției prezidențiale să stabilească o altă dată a consultărilor cu fracțiunile parlamentare, deoarece astăzi este ședința plenară a Parlamentului. 

„Fracțiunea socialiștilor, la 15:30, este invitată la consultări la Președinție. Țin să aduc la cunoștință președintei să astăzi sunt lucrările Parlamentului, este ședință ordinară, avem o agendă care va dura mult peste ora 15:30. De aceea solicităm președinției ca să numească o altă dată pentru consultările parlamentare”, a declarat Corneliu Furculiță.

În cadrul unei emisiuni, videpreședintele Parlamentului și deputatul socialist Vlad Batrîncea a declarat că cel mai probabil, fracțiunea pe care o reprezintă va participa la consultările de la Președinție, care au fost anunțate pentru astăzi, 26 martie.

Amintim că, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cheamă fracțiunile și grupurile parlamentare la consultări. Discuțiile vor avea loc mâine, 26 martie. Consultările vor avea loc în ordinea care urmează:

13:00 – Partidul „Șor”

13:30 – „Pro Moldova”

14:00 – Partidul Democrat din Moldova

14:30 – Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”

15:00 – Partidul Acțiune și Solidaritate

15:30 – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

Precizăm că astăzi, joi, 25 martie, deputații s-au întrunit în ședință, iar pe ordinea de zi se afla și învestirea Guvernului Igor Grosu. Deputații Partidului Socialiștilor (PSRM) și Platformei „Pentru Moldova” au anunțat că nu vor participa la examinarea programului guvernamental al lui Grosu. Aleșii poporului au părăsit plenul Parlamentului, iar din lipsă de cvorum, subiectul a fost epuizat.

Astfel, cel de-al doilea candidat desemnat de președinta Maia Sandu la funcția de șef al Executivului nici nu a ajuns să își prezinte programul de guvernare, nici să fie dezbătul în plenul Parlamentului și nici să fie supus votului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram