Liderul grupului „Pro Moldova”, deputatul Andrian Candu a spus că a venit la consultări cu șefa statului Maia Sandu doar din respect pentru instituția Prezidențială. Declarații în acest sens au fost făcute la Președinție, pe 26 martie. 

„Consultările sunt o formalitate, să pună o bifă ca ulterior să întrebe Curtea Constituțională (CCM), dacă sunt circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului. Considerăm că discuțiile de astăzi reprezintă o mimare, un joc politic, de interes. Noi am adus argumentele noastre că acum nu sunt circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului. Dacă se va ajunge la anticipate, credem că cel puțin șase luni de zile trebuie să existe un Guvern anti-criză”, a spus Andrian Candu.

De asemenea, deputatul a explicat din ce motiv deputații „Pro Moldova” au votat alături de Partidul Socialiștilor și „Pentru Moldova” declarația privind dezacordul dizolvărea Parlamentului. „Astăzi am votat o declarație, pentru că în ea credem. Ceea ce s-a votat astăzi în Parlament este o declarație pur politică, nu are niciun efect juridic”, a spus parlamentarul.

/LIVE VIDEO/ Unii le abandonează, iar alții cer să fie amânate. La Președinție au început consultările cu fracțiunile parlamentare

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!