/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

În cazul unor alegeri anticipate, Durleșteanu nu exclude că va participa la scrutin cu o echipă de profesioniști

missing
28 martie 2021, ora 11:32

Ex-candidata socialiștilor la funcția de prim-ministră Mariana Durleșteanu nu exclude că în cazul declanșării alegerilor parlamentare anticipate va participa la scrutin cu o echipă de profesioniști. Declarații în acest sens au fost făcute pentru Europa Liberă.

Întrebată dacă se va a regăsi pe lista unei formațiuni politice în cazul în care se vor declanșa alegeri parlamentare anticipate, Mariana Durleșteanu a spus că: „Sunt în discuții, dar nu exclud că poate voi merge cu o echipă de profesioniști, încă o dată, oameni corecți, oameni responsabili, înțeleg că termenul este foarte scurt și este foarte greu să te lansezi în politică în câteva luni.”

De asemenea, Mariana Durleșteanu a explicat mesajul confuz care a fost scris pe 10 martie pe rețelele sociale, „La anticipate este clar pentru toți… de ce jonglați dragi politicieni?”.

„Am mai încercat să înțeleg în culise toate schemele pe care le făcea clasa politică și atunci când am scris despre anticipate mi-am dat seama că jocurile sunt atât de incorecte și false, una mi se spune, alta se face și, evident, cred că această clasă politică este un absurd al politicii moldovenești, căci a adus pur și simplu societatea la dezbinare, cred că ar fi bine să plece și să facem alegeri anticipate”, a spus Mariana Durleșteanu.

Ea a mai adăugat că politicienii moldoveni ar trebui să agreeze un termen prin care în primul rând să vadă ce instrumente pot aplica pentru a nu infecta populația dacă vor fi alegeri anticipate. Mariana Durleșteanu a declarat că ar trebui să fie un rezultat soldat în acest scrutin, care va aduce o schimbare în clasa politică.

Amintim că pe data de 16 martie curent, în timp ce șefa statului avea consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare, Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată de PSRM la funcția de prim-ministră, a anunțat printr-o postare pe Facebook că se retrage din viața publică.

Pe 17 martie, în cadrul unui briefing de presă, deputatul socialist Vlad Batrîncea a menționat că Durleșteanu a fost supusă unor presiuni. Informație negată ulterior de Durleșteanu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram