Ex-candidata socialiștilor la funcția de prim-ministră Mariana Durleșteanu nu exclude că în cazul declanșării alegerilor parlamentare anticipate va participa la scrutin cu o echipă de profesioniști. Declarații în acest sens au fost făcute pentru Europa Liberă.

Întrebată dacă se va a regăsi pe lista unei formațiuni politice în cazul în care se vor declanșa alegeri parlamentare anticipate, Mariana Durleșteanu a spus că: „Sunt în discuții, dar nu exclud că poate voi merge cu o echipă de profesioniști, încă o dată, oameni corecți, oameni responsabili, înțeleg că termenul este foarte scurt și este foarte greu să te lansezi în politică în câteva luni.”

De asemenea, Mariana Durleșteanu a explicat mesajul confuz care a fost scris pe 10 martie pe rețelele sociale, „La anticipate este clar pentru toți… de ce jonglați dragi politicieni?”.

„Am mai încercat să înțeleg în culise toate schemele pe care le făcea clasa politică și atunci când am scris despre anticipate mi-am dat seama că jocurile sunt atât de incorecte și false, una mi se spune, alta se face și, evident, cred că această clasă politică este un absurd al politicii moldovenești, căci a adus pur și simplu societatea la dezbinare, cred că ar fi bine să plece și să facem alegeri anticipate”, a spus Mariana Durleșteanu.

Ea a mai adăugat că politicienii moldoveni ar trebui să agreeze un termen prin care în primul rând să vadă ce instrumente pot aplica pentru a nu infecta populația dacă vor fi alegeri anticipate. Mariana Durleșteanu a declarat că ar trebui să fie un rezultat soldat în acest scrutin, care va aduce o schimbare în clasa politică.

Amintim că pe data de 16 martie curent, în timp ce șefa statului avea consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare, Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată de PSRM la funcția de prim-ministră, a anunțat printr-o postare pe Facebook că se retrage din viața publică.

Pe 17 martie, în cadrul unui briefing de presă, deputatul socialist Vlad Batrîncea a menționat că Durleșteanu a fost supusă unor presiuni. Informație negată ulterior de Durleșteanu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!