/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/FOTO/ Un consilier din Cahul a prezentat dovezi că s-a vaccinat cu Pfizer, iar apoi a șters postarea de pe Facebook

missing
29 martie 2021, ora 18:28

Un consilier raional din Cahul din partea „Partidului Nostru” a prezentat dovezi pe rețelele sociale că s-a vaccinat împotriva virusului COVID-19, iar apoi a șters postarea de pe pagina sa de Facebook. Solicitat pentru o reacție, acesta a spus că s-a vaccinat peste Prut. 

Este vorba despre Sergiu Rența, în vârstă de 37 de ani, care a publicat pe pagina sa de Facebook o captură a certificatului de vaccinare împotriva COVID-19, care are inscripții atât în limba engleză, cât și în limba rusă.

Deși certificatul are inscripții în limba rusă, iar în momentul în care l-a publicat Sergiu Rența a indicat pe rețelele sociale locația Cahul, acesta dă asigurări că a fost imunizat în România.

„Ca cetățean și al României m-am vaccinat în România, vineri. Aici la Galați scriu și în limba rusă”, a spus consilierul pentru TV8.

Potrivit certificatului de vaccinare, Sergiu Rența a fost imunizat pe data de 26 martie curent cu un vaccin produs de Pfizer.

În contextul informațiilor apărute privind procesul de vaccinare la nivel național, cu vaccinul Pfizer, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a demarat o anchetă, pentru a examina și stabili dacă au fost înregistrate încălcări în procesul de vaccinare, inclusiv prin verificarea listelor cu persoanele vaccinate, în cadrul instituțiilor medicale vizate.

Totodată, MSMPS a instituit o Comisie de evaluare, care va fi responsabilă de examinarea cazurilor de utilizare a vaccinului, conform etapelor de vaccinare incluse în planul național de imunizare.

Anterior, liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, a declarat că mai mulți funcționari publicii din cadrul Primăriei Edineț s-ar fi vaccinat în taină cu serul Pfizer.

În prezent, în Republica Moldova derulează prima etapă de vaccinare, în rândul lucrătorilor medicali.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram