/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Deputatul PD Ion Leucă s-a vaccinat împotriva COVID-19. Explicațiile parlamentarului

missing
30 martie 2021, ora 15:53

Deputatul PD Ion Leucă a confirmat pentru TV8 că s-a vaccinat împotriva noului virus COVID-19, precizând că a primit o invitație pentru vaccinare de la medicul său de familie din Glodeni. Parlamentarul s-a vaccinat în pofida faptului că în momentul actual în Republica Moldova se desfășoară prima etapă a campaniei de imunizare, când sunt vaccinate persoanele din prima linie 

„Vreau să vă confirm că eu într-adevăr m-am vaccinat cu Pfizer la Centrul de Sănătate din Glodeni, dar nu pot să confirm că m-am vaccinat înaintea medicilor. Când am fost la Centrul de Sănătate, la medicul de familie, trebuia să dau niște analize. Acest lucru poate fi probat. Am dat un set întreg de analize la recomandarea medicilor. Am avut o formă severă de COVID. În momentul respectiv doamna doctor mi-a propus să mă vaccinez. Am fost de acord. Am întrebat de doamna doctor dacă nu lezez dreptul persoanelor din prima linie. Mi-a confirmat că toți medicii din prima linie au fost vaccinați. Mi-a confirmat că au fost invitați să se vaccineze și profesorii”, a declarat deputatul pentru TV8.

Ion Leucă spune că a acceptat să-și administreze serul din cauza stării sale de sănătate. „Fiind persoană cu comorbidități pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit a formelor grave și a decesului, mă aflam la evidență la instituția medicală teritorială pentru imunizare în mod prioritar”, a adăugat acesta.

„Din câte înțeleg, existau doze de vaccin disponibile, care puteau fi pierdute dacă nu erau utilizate urgent, și am fost invitat să mă vaccinez. Nu am avut o preferință pentru un vaccin anume, știind că toate corespund standardelor”, a mai spus acesta.

Amintim că în presă au apărut mai multe informații despre funcționari publici care s-au vaccinat cu Pfizer, deși în Republica Moldova se desfășoară încă prima etapă a campaniei de vaccinare. Este vorba despre doi primari, un consilier și mai mulți agenți economici din raionul Edineț. Despre aceasta a declarat președintele raionului Nicolai Melnic pentru tv8.md. Nicolai Melnic a mai declarat că în acest context s-au autosesizat angajații Procuraturii Generale și poliția.

Un alt caz care a apărut în atenția presei s-a înregistrat la Cantemir, unde la fel s-a echipa Primăriei orașului Cantemir. Edilul Roman Ciubuciuc a spus că administrația a fost contactată de către reprezentanții instituției medicale care a întrebat dacă sunt doritori să se vaccineze.

Acest articol a fost realizat cu suportul financiar al Fondului canadian pentru inițiative locale (CFLI)

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram