/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Deși nu sunt lucrători medicali, mai mulți funcționari din Edineț s-au vaccinat cu Pfizer. Ce spune președintele raionului

missing
29 martie 2021, ora 21:31

Deși nu sunt lucrători medicali, s-au imunizat împotriva virusului COVID-19 cu vaccinul Pfizer. Este vorba despre doi primari, un consilier și mai mulți agenți economici din raionul Edineț. Despre aceasta a declarat președintele raionului Nicolai Melnic pentru tv8.md. 

Solicitat telefonic, acesta a spus că astăzi a văzut lista cu persoanele care nu fac parte din sistemul medical, dar care au fost imunizate. Pe lângă cei menționați mai sus, potrivit lui, ar fi imunizate și mai multe persoane din diferite structuri ale statului.

Nicolai Melnic a mai declarat că în acest context s-au autosesizat angajații Procuraturii Generale și poliția.

Anterior, liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, a declarat că mai mulți funcționari publicii din cadrul Primăriei Edineț s-ar fi vaccinat în taină cu serul Pfizer, iar președintele raionului Edineț nu a exclus că subalternii săi s-ar fi imunizat.

Amintim că un consilier raional din Cahul din partea „Partidului Nostru” a prezentat dovezi pe rețelele sociale că s-a vaccinat împotriva virusului COVID-19, iar apoi a șters postarea de pe pagina sa de Facebook. Solicitat pentru o reacție, acesta a spus că s-a vaccinat peste Prut.

În contextul informațiilor apărute privind procesul de vaccinare la nivel național, cu vaccinul Pfizer, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a demarat o anchetă, pentru a examina și stabili dacă au fost înregistrate încălcări în procesul de vaccinare, inclusiv prin verificarea listelor cu persoanele vaccinate, în cadrul instituțiilor medicale vizate.

Totodată, MSMPS a instituit o Comisie de evaluare, care va fi responsabilă de examinarea cazurilor de utilizare a vaccinului, conform etapelor de vaccinare incluse în planul național de imunizare.

În prezent, în Republica Moldova derulează prima etapă de vaccinare, în rândul lucrătorilor medicali.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram