/FOTO DOC/ Hotelul Național ar putea fi demolat. Primaria anunță consultări privind construcția unui complex multifuncțional

30 martie 2021, ora 19:57

În locul clădirii Hotelului Național din centrul Capitalei ar putea fi construit un complex multifuncțional. În acest sens, viceprimarul Victor Chironda a semnat o dispoziție cu privire la organizarea consultărilor publice privind concepția clădirii.

Consultările vor avea loc la data de 17 aprilie, ora 12.00 – 14.00,  în incinta Preturii sectorului Centru. Scopul consultărilor este corelarea dezvoltării zonei desemnate din teritoriul localității cu programul de dezvoltare a municipiului și planul urbanistic general.

Prevederile de bază ale proiectului sunt relaționarea zonei cu teritoriul municipiului, încadrarea zonei în intravilanul propus prin planul urbanistic general, stabilirea funcțiunii predominante și a funcțiunilor complimentare, organizarea și integrarea circulației zonei în rețeaua majoră de căi de comunicație a municipiului, asigurarea utilităților și dotărilor edilitare, în corelare cu rețelele existente, evidențierea deținătorilor terenurilor și modul preconizat de circulație a terenurilor, delimitarea zonelor protejate și reglementarea construirii în vecinătate a acestora și marcarea obiectivelor de utilitate publică propuse, prin suprafețe organizate și destinate.

Potrivit Preturii sectorului Centru, beneficiarul proiectului este compania Moldova Tur. Mai jos puteți vedea proiectul privind construcția complexului multifuncțional.

Amintim că, un nou ansamblu multifuncțional cu parcări subterane va apărea în Capitală. Acesta va fi amplasat în apropiere de Circ. Un proiect în acest sens a fost aprobat vineri, 29 ianuarie, de către Consiliul Național al Monumentelor Istorice, care s-a întrunit într-o nouă componență.

Totodată, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, susține că pe durata mandatului său, în zona Circului nu va fi construit complexul multifuncțional.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram