/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Ultima oră! Guvernul impune restricții privind exportul de grâu din rezervele de stat

missing
30 martie 2021, ora 21:47

După ce a fost anunțată pauza de o oră, cabinetul de miniștri a votat unanim impunerea restricțiilor temporare la exportul de grâu, urmare a scandalului de la Giurgiulești. Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a cerut interzicerea exportului până pe data de 12 aprilie, dat fiind faptul că în anul 2020, agricultorii au fost marcați de secetă, iar economia țării a fost afectată de pandemie, s-a hotărât luarea acestei decizii în scopul asigurării securității alimentare a țării.

Inițial, în prima parte a ședinței Executivului, propunerea premierului interimar nu a fost susținută. Ulterior s-a propus o pauză de o oră, care însă a durat mai mult. După două ore de dezbateri cu ușile închise, cabinetul de miniștri au susținut impunerea restricțiilor.

„Având în vederea recomandările Consiliului Suprem de Securitate (CSS), se interzice până la 12 aprilie exportul din grâului din rezervele de stat. Hotărârea intră în vigoare la data publicării în Monitorul oficial”, a declarat Ion Perju, ministrul interimar al Agriculturii.

Precizăm că, președinta Maia Sandu a solicitat Guvernului să impună o restricție temporară privind exportul de grâu. Declarația a fost făcută după ședința CSS, unde a fost discutat subiectul exportului de grâu din rezervele de stat.

Cu referire la același subiect, după participarea sa la ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate, deputatul PPDA, Alexandr Slusari a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că „situația cu stocurile de grâu din țară este mai gravă decât s-a așteptat și există premise pentru creșterea prețurilor la pâine și sacrificarea masivă a animalelor”.

Amintim că noaptea trecută a fost scandal la Giurgiulești. Mai multe camioane încărcate cu grâu, care ar fi fost destinate exportului, au fost blocate în port de mai mulți oameni. Cazul a fost scos la iveală de președintele Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, care a sugerat că rezerva de stat ar fi ”în pericol”.

Mai jos puteți urmări ședința Executivului din data de 30 martie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram