/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Ion Chicu a oferit detalii despre partidul său politic, după miezul nopții. Care este denumirea și cine sunt membrii

missing
31 martie 2021, ora 08:38

Ex-premiereul Ion Chicu a oferit detalii despre partidul său politic. Pe rețelele sociale acesta a scris că, împreună cu mai mulți colegi, a creat grupul de inițiativă pentru înregistrarea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM). Ion Chicu scrie că obiectivul principal al formațiunii este dezvoltarea și modernizarea țării, prin consolidarea societății și integrarea în Uniunea Europeană, asta în contextul în care acum un an a declanșat un scandal diplomatic dintre Chișinău și București, care a apărut drept urmare a mesajului denigrator transmis la adresa europarlamentarului Siegfried Mureșan, în care a fost blamată și România.

Printre membrii partidului se numără mai multe persoane care au lucrat cu Ion Chicu la Guvern:

– Viorica Dumbrăveanu – ex ministra Sănătății;
– Vasile Tomuz – vicedirector Institutul Mamei și Copilului;
– Anatol Usatîi – ex-ministrul Economiei și Infrastructurii;
– Iulia Costin – director la Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întrepriderilor Mici și Mijlocii;
– Marina Golovaci – vicedirector Asociația Medicală Teritorială Buiucani;
– Liliana Iaconi – secretar general al Guvernului;
– Alexandru Botnari – primarul municipiului Hîncești;
– Sorina Ciobanu – director la Școala de muzică din or. Șoldănești;
– Mihail Catan – primar s. Molești, Ialoveni;
– Ivan Gheorghiu – secretar de stat la Ministerul Educației;
– Alexandru Holostenco – director la Spitalul de Copii „Valentin Ignatenco”;
– Victor Coadă –  ex-directorul Serviciului Fiscal de Stat;
– Natalia Postică – șef la Direcție Cancelaria de stat;
– Marin Alla – angajat al Cancelariei de stat, expert în drepturile omului și relațiile interetnice;
– Elena Gavriliță – sef de direcție la Ministerul Sănătății;
– Luigi Savoia – specialist în strategie de marketing și comunicare;
– Djulieta Popescu – șef de direcție la Ministerul Sănătății;
– Iulian Oltu – director la Spitalul de Dermatologie și Maladii comunicabile;
– Marin Ursachi – director la IP “Baza auto a Cancelariei de star”:
– Eugen Bălțat – coordonator al inițiativei SOS-minor.

Vedeți aici obiectivele partidului:

  • „Principalul nostru deziderat este crearea tuturor condițiilor pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, deoarece aceasta este singura posibilitate de a ne păstra statalitatea, de a crește nivelul de trai al oamenilor și de a valorifica oportunitățile de dezvoltare contemporane. Integrarea în UE este și unica șansă de reintegrare a regiunii transnistrene. Realizarea obiectivului de integrare europeană va fi un suport în plus năzuințelor noastre de a construi relații de cooperare, bazate pe respect reciproc cu toate țările lumii, în special cu partenerii noștri strategici.
  • Îmbunătățirea condițiilor de viață în țară este posibilă prin restabilirea ordinii stricte, în deplină concordanță cu principiile statului de drept. Într-un stat democratic și puternic nu există corupție, nu există încălcarea drepturilor omului și nici dezmăț politic și administrativ. Acest obiectiv este realizabil și constituie prioritate absolută pentru echipa PDCM.
  • Salariile și pensiile oamenilor pot fi majorate esențial, iar drumurile, apa/canalizarea şi toată infrastructura publică pot fi construite la standarde europene, doar dacă asigurăm dezvoltarea economică a țării noastre. Aceasta se poate realiza exclusiv prin politici economice și fiscale stimulatorii pentru economie, prin investiții publice masive în localități și infrastructură, prin deetatizarea activelor statului și prin promovarea economiei verzi/ecologice.
  • Bine și liber poate trăi doar o societate educată, cultă și cu un sistem de ocrotire a sănătății, orientat spre nevoile oamenilor. Pentru echipa noastră, prioritatea imediată pentru domeniile ocrotirii sănătății, educației, științei, culturii, sportului este sporirea motivației materiale și spirituale a cadrelor profesionale din aceste domenii, însoțită de creșterea eficienței și calității activității acestor”.

Deși acum anunță ferm că pledează pentru integrarea în Uniunea Europeană, în mai 2020 Ion Chicu l-a atacat direct pe europarlamentarul  Siegfried Mureșan, numindu-l un „ratat”, care nu a făcut nimic în viața sa și ar avea tupeul să critice acțiunile Guvernului de la Chișinău, având pretenții de avocat al R. Moldova.

Ion Chicu a distribuit pe profilul său de Facebook o știre cu o declarație a europarlamentarului, adăugând un comentariu urât la adresa politicianului român, dar și la adresa României, criticând modul în care statul vecin luptă cu pandemia de coronavirus și nivelul de corupție care ar fi peste Prut.

În noiembrie 2019 Ion Chicu a fost numit la funcția de prim-ministru de către Igor Dodon. Ex-premierul a fost criticat dur de societatea în ce privește gestionarea crizei pandemice. M-ai mult, a trezit indignarea unei părți din cetățeni atunci când a jucat nunta fiului său în această vară, în plină pandemie.

>

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram