/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ „Au îmbrăcat poporul în veșmânt de doliu”. Membrii partidului lui Cavcaliuc au pus un sicriu pe scările Parlamentului

01 aprilie 2021, ora 12:25

Nemulțumiți de instituirea stării de urgență pentru 60 de zile, membrii partidului fondat de către Gheorghe Cavcaliuc au protestat în fața Legislativului. Aceștia au pus un sicriu roșu pe scările Parlamentului și au ținut discursuri prin care și-au manifestat nedumerirea de hotărârea adoptată ieri de deputați. 

Doi membri ai Partidului Acasă Construim Europa (PACE) au stat pe scările Legislativului, lângă un scriu cu capac de culoare roșie, având în mâini foi pe care era scris demnitate, onoare, reprezentativitate. În timp ce țineau discursuri, aceștia boțeau foile în ghem și le aruncau în sicriul gol.

„Legislativul a adoptat un lockdown fără să înțeleagă ce înseamnă asta, fără să impună careva restricții, care ar ajuta cetățenii. Ei pur și simplu s-au străduit să tărăgăneze și să oprească procesul alegerilor anticipate. Înțeleg că nu mai pot fi reprezentativi”, a spus un membru.

„Este regretabil și dureros ceea ce se întâmplă în țara noastră. Politicienii, parlamentarii au îmbrăcat poporul în veșmânt de doliu. Neagră și sumbră ne este viața de când voi nu vă mai gândiți la noi. Care este logica că ați anunțat un lockdown, fără a institui restricții concrete. Vă gândiți doar la interesele personale și nu interesele oamenilor. Ne-ați îngropat demnitatea”, a declarat o altă membră.

Deși Republica Moldova este în stare de urgență, deocamdată nu a fost adoptat niciun plan cu măsuri anti-epidimiologice. În hotărârea de trei pagini adoptată miercuri de Parlament sunt prevăzute măsuri generale ce urmează a fi întreprinse de Comisia pentru Situații Excepționale pe parcursul a 60 de zile, dar cu un plan concret autoritățile încă urmează să vină pe parcurs. Și chiar dacă mai mulți deputați au propus amendamente, acestea nu au fost susținute.

Amintim că între timp rămân în vigoare restricțiile aprobate pe 19 martie de către CNESP, care sunt valabile până pe 18 aprilie 2021.

Își ia cuvintele înapoi? Cavcaliuc spune că mesajul său despre vaccinare a fost interpretat greșit

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram