După ce liderul socialiștilor, Igor Dodon, a spus că Rusia va oferi gratuit Republicii Moldova un lot de 180 de mii de doze de vaccinuri împotriva coronavirusului și ar putea rezerva alte 500 de mii de doze pentru achiziționarea în cel mai scurt timp și ambasadorul rus Oleg Vasnețov a confirmat aceasta în urma unei întrevederi pe care a avut-o cu președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, pe 2 aprilie curent. 

Într-un comunicat al Parlamentului se spune că ambele hotărâri vin ca răspuns la solicitarea oficială adresată pe 26 februarie curent de către președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

În cadrul tradiționalei emisiuni de vineri „Președintele răspunde”, liderul socialiștilor a spus că primele doze de Sputnik-V vor ajunge la Chișinău în a doua jumătate a săptămânii viitoare. „Astfel că în termeni prompți, pe parcursul lunii aprilie, cel târziu la începutul lunii mai vaccinul să ajungă în Republica Moldova. Eu știu că așteptați cu nerăbdare vaccinul Sputnik V”, a spus socialistul.

Igor Dodon a reiterat că din cele 180 de mii de doze de Sputnik-V, 60 de mii de doze sunt destinate regiunii transnistrene.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!