În Republica Moldova pot direcționa 2% (desemna procentual) din impozitul pe venit persoanele fizice care au obținut venituri și achită impozit pe veniturile obținute în anul precedent.

Următoarele categorii de persoane fizice rezidente pot efectua desemnări procentuale:

  • cetățenii Republicii Moldova;
  • cetățenii străini;
  • apatrizii (persoanele fără cetățenie).

Este considerată rezidentă persoană fizică care corespunde uneia din cerințele de mai jos:

  • are domiciliu permanent în Republica Moldova;
  • are domiciliu permanent în Republica Moldova, dar se află la tratament sau la odihnă, sau la învățătură, sau în deplasare peste hotare;
  • este persoană cu funcții de răspundere a Republicii Moldova, aflată în exercițiul funcțiunii peste hotare;
  • se află în Republica Moldova cel puțin 183 de zile pe parcursul anului fiscal.

Menționăm că dacă nu aveți datorii la impozitul pe venit, puteți redirecționa 2% din suma acestuia către o organizație non-guvernamentală. Sa știți că, în orice caz, impozitul se varsă în bugetul de stat.

Dacă doriți să faceți desemnarea procentuală, în bugetul de stat vor ajunge 98% din impozite în loc de 100%. E foarte simplu. În lista ONG-urilor este și „Media Alternativa”, asociația obștească ce deține postul nostru de televiziune.

Vedeți aici cum redirecționați 2%

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!