/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Categoriile de persoane care pot direcționa 2% din impozitul pe venit

missing
04 aprilie 2021, ora 10:30

În Republica Moldova pot direcționa 2% (desemna procentual) din impozitul pe venit persoanele fizice care au obținut venituri și achită impozit pe veniturile obținute în anul precedent.

Următoarele categorii de persoane fizice rezidente pot efectua desemnări procentuale:

  • cetățenii Republicii Moldova;
  • cetățenii străini;
  • apatrizii (persoanele fără cetățenie).

Este considerată rezidentă persoană fizică care corespunde uneia din cerințele de mai jos:

  • are domiciliu permanent în Republica Moldova;
  • are domiciliu permanent în Republica Moldova, dar se află la tratament sau la odihnă, sau la învățătură, sau în deplasare peste hotare;
  • este persoană cu funcții de răspundere a Republicii Moldova, aflată în exercițiul funcțiunii peste hotare;
  • se află în Republica Moldova cel puțin 183 de zile pe parcursul anului fiscal.

Menționăm că dacă nu aveți datorii la impozitul pe venit, puteți redirecționa 2% din suma acestuia către o organizație non-guvernamentală. Sa știți că, în orice caz, impozitul se varsă în bugetul de stat.

Dacă doriți să faceți desemnarea procentuală, în bugetul de stat vor ajunge 98% din impozite în loc de 100%. E foarte simplu. În lista ONG-urilor este și „Media Alternativa”, asociația obștească ce deține postul nostru de televiziune.

Vedeți aici cum redirecționați 2%

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram