/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

„Propunerea nu a venit de la Guvern”. Chicu, detalii despre întâmpinarea convoiului umanitar din România sub podul de la Telecentru

missing
04 aprilie 2021, ora 12:38

Propunerea de întâmpina convoiul umanitar din România sub podul de la Telecentru nu a venit din partea Guvernului Republicii Moldova. O spune fostul premier al Republicii Moldova, Ion Chicu, care a precizat că Executivul de la Chișinău a propus o altă locație, și anume Institutul de Medicină Urgentă de pe strada București din Capitală, însă propunerea nu a fost acceptată. 

„Dacă se consideră atac asupra României cazul acela, de asemenea, speculat masiv de forțele politice de aici, de la Chișinău, cu ajutorul umanitar, de exemplu, în care, nu știu de ce, au decis toți că Chicu i-a dus sub pod. Eu vreau să vă spun și aici mai multe detalii, ca să fie clar. Atunci când am fost informați de partea română că ne vor oferi acest ajutor frățesc și se solicită ca să fie coloana respectivă întâmpinată pe Piața Marii Adunări Naționale, și aici eu sper că cei cu care am comunicat o să vă spună care a fost răspunsul, am spus: Atâta timp cât eu o să fiu prim-ministru, mașini militare, în PMAN, a oricărui stat, indiferent, nu vor intra, pentru că aceasta înseamnă, în primul rând, creare de precedente. Astăzi o să dorească unii, mâine alții, să vină cu mașini militare etc. De aceea, asta a fost poziția. Poziția respectivă a fost, apropo, acceptată și propunerea de alternativă, pentru că noi am propus la Institutul de Urgențe, str. București. Până la urmă, n-a fost acceptată. După aceasta, propunerea de a avea acea ceremonie de întâmpinare sub Telecentru nu a fost din partea guvernului R. Moldova”, a menționat Chicu în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Întrebat din partea cui a venit propunerea de a desfășura ceremonia în acea locație, fostul premier a spus că „a fost nu din partea guvernului R. Moldova, vă spun cu toată certitudinea”.

„Propunerea respectivă nu a fost din partea R. Moldova și o spun cu toată responsabilitatea și avem și corespondența respectivă, dar credeți-mă că așa a fost. De aceea sub pod la Telecentru nu eu i-am dus, nu eu am propus și nimeni din guvernul nostru n-a propus să fie acolo. Invers, până la acea ceremonie, eu nu am mai întâmpinat niciun ajutor umanitar, pentru că au mai fost până la acea coloană, n-am alergat după poze, dar când au venit de la frații români am spus că vin și la hotar la Leușeni și vă întâlnesc, am fost și la ceremonie. De aceea, când se încearcă a specula niște momente din astea umane, sentimentale, este cel mai dezgustător. Eu nu am încercat să contrazic lucrurile astea, pentru că nu face față. Să creezi un scandal artificial dintr-un gest atât de frumos și frățesc este, probabil, cel mai josnic”, a adăugat Ion Chicu.

Precizăm că la începutul lunii mai 2020, un convoi cu ajutor umanitar din România a fost întâmpinat sub podul de la Telecentru. Atunci au fost transportate la Chișinău ajutoarele în lupta cu Covid – 19 oferite de România. La eveniment au participat mai mulți politicieni din Republica Moldova.

/FOTO VIDEO/ Convoiul umanitar din România, întâmpinat sub podul de la Telecentru de unioniști și politicieni de dreapta. „Ar fi trebuit să fim în PMAN”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram