Război în Ucraina, ziua 220: Leand-lease și avertizarea SUA, iar Kadîrov cere bombă atomică. GUR: Vom reveni la frontiera din 1991

social

Președinta țării cere MAI și SIS acțiuni imediate în cazul răpirii judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus

05 aprilie 2021, ora 09:24
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu cere Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului de Informații și Securitate „acțiuni imediate” în cazul judecătorului  ucrainean, Nicolae Ceaus, care ar fi fost răpit sâmbătă, la miezul zilei, dintr-o curte din centrul Capitalei

„Cer acțiuni imediate din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, instituția principală responsabilă de asigurarea securității cetățenilor, și Serviciului de Informații și Securitate pentru a clarifica această dispariție îngrijorătoare a unui cetățean străin de pe teritoriul Republicii Moldova”, a scris Sandu pe paguina sa de Facebook.

Șefa statului a mai menționat că „este inadmisbil ca în Republica Moldova să dispară oameni, indiferent dacă sunt sau nu cetățeni ai Republicii Moldova, indiferent dacă se dovedește sau nu că au comis ilegalități”.

Amintim că magistratul din Ucraina, Nicolae Ceaus, cel care în anul 2016 a fugit de justiția de la Kiev după ce a fost prins cu mită de 150 de mii de dolari în borcane și s-a ascuns în Republica Moldova, ar fi fost răpit la Chișinău.

Poliția a pornit un proces penal pe acest caz.

„La moment ofițerii de investigație și urmărire penală întreprind toate măsurile în stabilirea tuturor circumstanțelor”, a declarat pentr tv8.md purtătoarea de cuvânt a Poliției Capitalei, Natalia Stati.

În 2017, Nicolae Ceauș a solicitat autorităților de la Chișinău să îi acorde statut de refugiat politic, însă a primit refuz.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram