Federația Rusă a confirmat livrarea a 182 de mii de doze de vaccin Sputnik-V Republicii Moldova. Despre aceasta au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

MSMPS a fost informat la 7 aprilie curent, prin intermediul canalelor diplomatice (Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene) despre disponibilitatea Rusiei de a livra țării noastre, sub formă de ajutor umanitar, a 182.000 doze de vaccin Sputnik V, dintre care 62.000 doze vor fi repartizate regiunii transnistrene.

În prezent, MSMPS, cu suportul Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, este în proces de pregătire a setului de documente necesare  pentru importul lotului de vaccinuri, cu titlu de ajutor umanitar,  în Republica Moldova.

Totodată, autoritățile din Rusia urmează să vină cu o informație suplimentară privind data livrării vaccinurilor.

În data de 6 aprilie Ministerul Sănătății a anunțat că nu deține informații despre livrarea dozelor Sputnik-V în Republica Moldova, ca ulterior, seara să vină cu un comunicat în care să spună că a fost informat prin intermediul canalelor diplomatice că partea rusă este disponibilă să ofere Republicii Moldova, în timpul apropiat, un lot de vaccin împotriva COVID-19.

În data de 7 aprilie, premierul în exercițiu Aureliu Ciocoi anunțase că nu există un document oficial din partea Rusiei, care să confirme donarea vaccinurilor Sputnik-V.

Săptămâna trecută liderul socialiștilor Igor Dodon și ambasadorul rus Oleg Vasnețov au anunțat că Rusia va oferi gratuit țării noastre un lot de 180 de mii de doze de vaccinuri împotriva coronavirusului și ar putea rezerva alte 500 de mii de doze pentru achiziționarea în cel mai scurt timp.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!