Liga Aleșilor locali a Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA) își exprimă indignarea cu privire la atacul produs acum două zile asupra lui Tudor Tutunaru, membru al PPDA și vicepreședintele raionului Sângerei,  calificându-l drept „un atac banditesc”. Într-o conferință de presă, aleșii locali s-au arătat revoltați de acțiunile membrilor partidului PACE, care l-au stropit pe Tutunaru cu verde de briliant.

„Acest atac este un semnal că în Republica Moldova, în plin secol XXI, sunt încă aplicate metode specifice anilor 90. Aceste metode violente și mafiote au drept scop intimidarea noastră ca partid veritabil de opoziție și constituie o sfidare la adresa statului de drept și a democrației în principiu. În prezent, colegul nostru este internat în spital cu arsuri grave, iar starea lui e îngrijorătoare, dânsul riscând să-și piardă vederea.

Ne întrebăm cu toții: cine din aleșii locali ai Platformei DA va urma? E cazul, oare, să ne temem pentru sănătatea și viețile noastre, așa cum o făceam în perioada lui Plahotniuc? E cazul oare, să închidem ochii, poate și gurile, la derapajele antidemocratice care continuă să se producă în Republica Moldova inclusiv după alegerile din noiembrie 2020? Nu! Nu e cazul și nu o vom face! Nu am tăcut în anii 2015-2019, nu vom tăcea nici acum”, a declarat vicepreședintele raionului Anenii Noi, Octavian Zelinski.

Și vicepreședinta a raionului Ialoveni, Victoria Bogos, a condamnat atacul asupra lui Tutunaru menționând că „dacă un partid decide să se conducă de legea junglei, să-și caute alte teritorii”, solicitând organelor de drept să „ia măsuri dure cu făptașii”.

Amintim că, membri ai Partidului PACE al cărui președinte este Gheorghe Cavcaliuc, l-au stropit cu verde de briliant pe Tudor Tutunaru, vicepreședinte al raionului Sângerei, membru al Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA).

Aceștia susțin că au recurs la acest gest în semn de protest, din cauza că acesta s-ar fi vaccinat împotriva Covid-19 cu una dintre dozele destinate medicilor.

Arina Spătaru, deputata PPDA a venit cu o reacție în acest sens. Aceasta condamnă atacul asupra lui Tudor Tutunaru și susține că funcționarul riscă să își piardă vederea din cauza soluției cu care a fost stropit.

Ulterior, și liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc a comentat incidentul. Potrivit lui, acțiunea este una asumată, iar alți funcționari publici care la fel s-au vaccinat înaintea medicilor riscă să pățească la fel.

Totodată, Inspectoratul de Poliție Sângerei anunță că a pornit un proces penal în cadrul căruia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Ulterior, la 7 aprilie, procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE, care ar fi stropit victima cu soluție, acesta urmând a fi audiat pe marginea cazului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!