/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ „Aceste metode mafiote au drept scop intimidarea noastră”. Liga Aleșilor Locali ai PPDA condamnă atacul asupra lui Tutunaru

missing
08 aprilie 2021, ora 12:54

Liga Aleșilor locali a Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA) își exprimă indignarea cu privire la atacul produs acum două zile asupra lui Tudor Tutunaru, membru al PPDA și vicepreședintele raionului Sângerei,  calificându-l drept „un atac banditesc”. Într-o conferință de presă, aleșii locali s-au arătat revoltați de acțiunile membrilor partidului PACE, care l-au stropit pe Tutunaru cu verde de briliant.

„Acest atac este un semnal că în Republica Moldova, în plin secol XXI, sunt încă aplicate metode specifice anilor 90. Aceste metode violente și mafiote au drept scop intimidarea noastră ca partid veritabil de opoziție și constituie o sfidare la adresa statului de drept și a democrației în principiu. În prezent, colegul nostru este internat în spital cu arsuri grave, iar starea lui e îngrijorătoare, dânsul riscând să-și piardă vederea.

Ne întrebăm cu toții: cine din aleșii locali ai Platformei DA va urma? E cazul, oare, să ne temem pentru sănătatea și viețile noastre, așa cum o făceam în perioada lui Plahotniuc? E cazul oare, să închidem ochii, poate și gurile, la derapajele antidemocratice care continuă să se producă în Republica Moldova inclusiv după alegerile din noiembrie 2020? Nu! Nu e cazul și nu o vom face! Nu am tăcut în anii 2015-2019, nu vom tăcea nici acum”, a declarat vicepreședintele raionului Anenii Noi, Octavian Zelinski.

Și vicepreședinta a raionului Ialoveni, Victoria Bogos, a condamnat atacul asupra lui Tutunaru menționând că „dacă un partid decide să se conducă de legea junglei, să-și caute alte teritorii”, solicitând organelor de drept să „ia măsuri dure cu făptașii”.

Amintim că, membri ai Partidului PACE al cărui președinte este Gheorghe Cavcaliuc, l-au stropit cu verde de briliant pe Tudor Tutunaru, vicepreședinte al raionului Sângerei, membru al Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA).

Aceștia susțin că au recurs la acest gest în semn de protest, din cauza că acesta s-ar fi vaccinat împotriva Covid-19 cu una dintre dozele destinate medicilor.

Arina Spătaru, deputata PPDA a venit cu o reacție în acest sens. Aceasta condamnă atacul asupra lui Tudor Tutunaru și susține că funcționarul riscă să își piardă vederea din cauza soluției cu care a fost stropit.

Ulterior, și liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc a comentat incidentul. Potrivit lui, acțiunea este una asumată, iar alți funcționari publici care la fel s-au vaccinat înaintea medicilor riscă să pățească la fel.

Totodată, Inspectoratul de Poliție Sângerei anunță că a pornit un proces penal în cadrul căruia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Ulterior, la 7 aprilie, procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE, care ar fi stropit victima cu soluție, acesta urmând a fi audiat pe marginea cazului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram