/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Curte cu elemente de poveste. Un cuplu din Chișinău a pictat cu imagini din basme pereții blocului în care locuiesc 

08 aprilie 2021, ora 22:10

Și-au amenajat singuri curtea blocului și au pictat cu imagini din basme pereții de la primul etaj. Este povestea a doi soți care sunt originari din Odessa, Ucraina, dar au rămas să locuiască în Chișinău, după ce au fost repartizați aici, la serviciu. Ea este pictoriță, iar soțul o ajută să-și realizeze ideile. Astfel, cei doi au improvizat un mic părculeț cu figurine și au realizat mai multe picturi, bucurând vecinii, dar și trecătorii.

Figurine decorative confecționate din lemn, personaje din povești, animale, picturi, atât abstracte cât și tradiționale, toate realizate hand-made, sunt amenajate cu multă pricepere în curtea unui bloc din sectorul Buiucani al capitalei. Acest decor este realizat de cuplul Liubovi și Nicolai, ambii originari din Odessa, Ucraina. Ei au venit la Chișinău, cu mulți ani în urmă, atunci doamna Liubovi a absolvit facultatea de artă și grafică din Odessa și a fost repartizată aici, la serviciu.

Pentru că locul le-a fost pe plac, au decis să rămână aici cu traiul. Doamna Libovi ne-a spus că i-a plăcut să picteze încă de pe când era copilă, iar cu ani, avea și expoziții personale în galeriile de artă. Acum însă, ea pictează mai mult pentru nepoți, dar și pe pereții exteriori ai blocului în care locuiește. Pictorița ne-a mai spus că însăși procesul de creație îi aduce o plăcere deosebită.

Așa că acum, la intrarea în bloc, stă mereu o fată care te întâmpină cu pâine și sare. Bineînțeles, și de această dată este vorba de o pictură realizată de doamna Liubovi.

Doamna Liubovi ne mai spune că, atunci când pictează sau creează vreo figurină, nici timpul și nici resursele financiare pe care le investește nu contează. Pentru ea, important este doar rezultatul final, chiar dacă asta presupune sacrificii mari. De exemplu, pentru realizarea tradiționalei păpuși rusești „Matreoșka” doamna Liubovi împreună cu soțul său, au căutat cauciucuri uzate, la o vulcanizare, le-au adus în curtea blocului, le-au umplut cu nisip pentru a nu fi luate de vânt, apoi le-au colorat.

Doamna Liubovi este susținută de soțul Nicolai în tot ceea ce face. Datorită lui, ideile de amenajare a curții, îmbinate cu elemente de artă prind formă și contur. Vecinii au doar cuvinte de laudă pentru ei și se mândresc că blocul și curtea în care locuiesc arată așa de colorat.

Doamna Liuboi și domnul Nicolai speră că modelul de amenajare a curții lor va inspira și alți oameni să preia această inițiativă. Astfel, fiecare va contribui la crearea unui oraș mai frumos.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram