/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un deputat al Platformei DA a solicitat Guvernului și Președinției să stopeze repetat exportul de grâu

missing
12 aprilie 2021, ora 21:09

Deputatul Platformei DA Vasile Năstase a solicitat prim-ministrului în exercițiu, Aureliu Ciocoi, și președintei, Maia Sandu, să extindă termenul de interzicere a exportului de grâu. Alesul poporului a cerut Executivului să emită o hotărâre, chiar și la miez de noapte. 

„Eu, în calitate de deputat, mă adresez președintei Maia Sandu, prim-ministrului în exercițiu, Aureliu Ciocoi, ca acum, în ultimul ceas, să oprească acest lucru printr-o hotărâre a Guvernului și să o publice în Monitorul Oficial, astfel încât, de la ora 24:00, să nu poată nimeni exporta grâu”, a spus Vasile Năstase, pe 12 aprilie, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Deputatul este de părere că Președinția a întârziat cu solicitarea expediată către Guvern prin care s-a cerut extinderea termenului de interzicere a exportului de grâu.

Mai exact, solicitarea a fost transmisă de către secretara Consiliului Suprem de Securitate, Ana Revenco, în contextul în care astăzi acest termen expiră.

Exportul grâului a fost interzis pe o perioadă în urma scandalului de la portul Giurgiulești. Atunci, Guvernul a luat o astfel de hotărâre la sugestia Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram