Deputatul Platformei DA Vasile Năstase a solicitat prim-ministrului în exercițiu, Aureliu Ciocoi, și președintei, Maia Sandu, să extindă termenul de interzicere a exportului de grâu. Alesul poporului a cerut Executivului să emită o hotărâre, chiar și la miez de noapte. 

„Eu, în calitate de deputat, mă adresez președintei Maia Sandu, prim-ministrului în exercițiu, Aureliu Ciocoi, ca acum, în ultimul ceas, să oprească acest lucru printr-o hotărâre a Guvernului și să o publice în Monitorul Oficial, astfel încât, de la ora 24:00, să nu poată nimeni exporta grâu”, a spus Vasile Năstase, pe 12 aprilie, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Deputatul este de părere că Președinția a întârziat cu solicitarea expediată către Guvern prin care s-a cerut extinderea termenului de interzicere a exportului de grâu.

Mai exact, solicitarea a fost transmisă de către secretara Consiliului Suprem de Securitate, Ana Revenco, în contextul în care astăzi acest termen expiră.

Exportul grâului a fost interzis pe o perioadă în urma scandalului de la portul Giurgiulești. Atunci, Guvernul a luat o astfel de hotărâre la sugestia Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!