Aproape 200 de turiști olandezi vor da restricțiile din țara natala pe o carantină voluntară de 8 zile într-un resort din Grecia, în cadrul unui experiment menit să descopere dacă turiștii pot avea parte de vacanțe sigure pe durata pandemiei de coronavirus, informează Reuters.

Participanții se vor caza la un hotel din Insula Rodos, unde vor avea acces nelimitat la piscină, restaurante și alte facilități ale resortului, însă nimic altceva.

Pe lângă testările regulate pentru COVID-19 și menținerea unei distanțe de 1,5 metri, turiștii olandezi vor trebuie să se mulțumească să privească Marea Egee de la balcon sau de pe terasele hotelului, întrucât nimeni nu are voie să părăsească resortul, unde vor fi cazați doar participanții la experiment.

Grecia încearcă să atragă oamenii înapoi pe plajele sale, întrucât economia elenă este dependentă de turism, iar anul 2020 a adus o scădere de 75% a numărului turiștilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!