/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO. FOTO/ Membrii PACE, acuzați de Costiuc că i-au stropit mașina cu verde de briliant: „Au venit noaptea”

missing
13 aprilie 2021, ora 10:28

Liderul Partidului „Democrația Acasă” susține că membrii formațiunii politice PACE i-au stropit mijlocul de transport cu verde de briliant. Vasile Costiuc a menționat, într-o intervenție live pe Facebook, că incidentul ar fi avut loc noaptea trecută, în timp ce microbuzul său era parcat în fața casei. 

„Ei au venit noapte ca bandiții la mine acasă, și au aruncat pe mașină verde de briliant și au fugit. E o formă de intimidare”, a menționat Costiuc.

Totodată, liderul Partidului „Democrație Acasă” a spus că ar mai fi primit și alte semne de avertizare în ultimul timp. „Am primit mai multe semne de avertizare, dar asta nu înseamnă că lupta noastră se oprește aici. Eu am fost să le explic că nu au procedat corect”, a declarat acesta.

L-am contactat pentru o reacție pe liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, însă acesta a menționat că va oferi informații mai târziu pe Facebook.

Precizăm că după ce membrii PACE l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngeri, Tudor Tutunaru, Vasile Costiuc a mers la sediul formațiunii și a stropit sigla partidului cu aceeași soluție. 

Cazul vicepreședintelui raionului Sîngerei, care în seara zilei de 6 aprilie, a fost stropit cu verde de briliant de către membrii partidului PACE este cercetat sub aspect penal. Procuratura raionului Sîngerei a inițiat două cauze penale pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Atunci, procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE, care ar fi stropit victima cu soluție.

În urma incidentului, vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, a fost internat la spitalul raional, având arsuri de gradul întâi și doi la ambii ochi. Membrii PACE spuneau că l-au stropit pe funcționar pentru că acesta s-a vaccinat în afara listelor împotriva COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram