/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

PG îi răspunde lui Grigoriu, după solicitarea privind suspendarea lui Stoianoglo. „Fie acționează din necunoaștere, fie este consiliată și ghidată”

missing
13 aprilie 2021, ora 12:10

Procuratura Generală îi răspunde Ingăi Grigoriu, după ce deputata de la Partidul „Platforma DA” , care este președintele Comisiei parlamentare Laundromat, a solicitat Consiliului Superior al Procurorilor ca procurorul general, Alexandru Stoianoglo să fie suspendat temporar din funcție, în legătură cu o investigație publicată recent de presa ucraineană. Materialul jurnalistic ar fi sugerat ideea că familia șefului PG ar avea tangențe cu anumite companii afiliate lui Veaceslav Platon. 

Potrivit Procuraturii Generale, cerințele deputatei Grigoriu se întemeiază pe o „pseudo-investigație jurnalistică, publicată recent pe un portal din Ucraina, în care se operează cu date false”. PG mai menționează că „pretinsele investigații jurnalistice fac deja obiectul unei cauze penale instrumentate de PCCOCS sub aspectul amestecului în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală, în interesele unei organizații criminale”.

Procuratura mai subliniază că un cerc larg de persoane ar fi interesate să denigreze și să înlăture conducerea instituției, precum și să compromită anchetele pe dosare de rezonanță.

„Or, având grave carențe în materie de cunoaștere a dreptului și a normelor procesual-penale, deputatul Grigoriu își asumă acțiuni, din care se poate deduce că fie acționează din necunoaștere, fie este consiliată și ghidată de persoane care reprezintă anumite grupuri de interese și categoric nu-și doresc evoluția anchetelor într-un format necontrolat de ei”, se menționează într-un comunicat de presă al PG.

„Înțelegem îngrijorările acelor forțe care altădată controlau tot ce se denumea ”justiție” și care astăzi s-au pomenit într-un vid informațional total – situație care îi sperie și îi deranjează în cel mai direct mod, făcându-i să acționeze nechibzuit și să comită greșeli”, mai precizează reprezentanții Procuraturii Generale, care mai spun că vor continua să realizeze anchetele pendinte obiectiv, confidențial și cu respectarea tuturor rigorilor legale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram