Schimbări pe râul Bâc din capitală. După ce, anul trecut, au fost extrase tone de nămol, acum, muncitorii au început să betoneze albia râului. Edilul capitalei s-a lăudat, pe pagina sa de Facebook, că lucrările au început deja. Ceban a menționat că cheltuieliele sunt din bugetul de stat, fără să precizeze de ce sumă ar fi vorba. Potrivit primarului, lucrările sunt efectuate pentru curățarea albiei râului Bîc.

Înarmați cu lopeți și cizme, muncitorii au pornit șantierul de sub podul de la intersecția străzilor Albișoara cu Petru Rareș. Munca nu este deloc ușoară, spun aceștia, deoarece au de luptat cu apa pentru a turna betonul.

Muncitorii spun că, deocamdată, proiectul prevede betonarea porțiunii albiei de sub pod și speră că, mâine, să dea lucru în exploatare. Cei care au trecut astăzi pe acolo au păreri diferite, unii cred că mai bine ar fi de reparat mai întâi drumurile care lasă de dorit.

Cu lucrările de betonare s-a lăudat pe Facebook și primarul general. Acesta a scris că o parte din banii sunt din bugetul Primariei, iar alta – de la Fondul Ecologic Național. Ceban nu a dezvăluit, însă, despre ce sumă este vorba. Totodată, edilul a precizat că, în prezent, Primăria lucrează asupra unui concept de revitalizare integrală a râului Bîc.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!