/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Slusari cere să fie prelungită interdicția de a exporta grâul din rezerva statului: „Chem la responsabilitate”

missing
14 aprilie 2021, ora 14:11

Deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, solicită Executivului în exercițiu să prelungească interdicția exportului de grâu din rezervele statului. În condițiile în care această interdicție nu va fi aplicată, vicepreședintele Parlamentului spune că există riscul ca să crească prețul la pâine în perioada apropiată. 

Mai mul, parlamentarul a menționat că există și riscul ca să fie totuși un deficit de grâu în rezervele de stat. „Poate să apară deficitul de grâu în țară, în pofida declarațiilor. Cifrele exacte nu au fost prezentate. Doar vorbe avem că grâu este de ajuns”, a menționat Slusari.

„Chem la responsabilitate acest Guvern interimar. Înțeleg că e haos și se pot face interese. Cea mai bună soluție ca până la sfârșitul vacanței de Paști să fie interzis exportul grâului. Vreau să știu cine va fi responsabil de creșterea prețurilor la pâine în preajmei sărbătorilor de Paști. Cifrele de la SIS am văzut, cifrele de la Ministerul Agricultorii nu am văzut. Fac o adresarea către Guvernul interimar și să prelungiți aceste indeterminații. Nu complicați viața serviciilor care luptă acum cu aceste probleme”, a adăugat deputatul Platformei DA.

Parlamentarul a mai spus că în apropierea portului Giurgiulești ar fi o navă, ce aparține unei companii private, care așteaptă să exporte grâu.

Anterior, o solicitare în acest sens a fost făcută și de către secretara Consiliului Suprem de Securitate, Ana Revenco, care a expediat un demers către Guvern.

Precizăm că potrivit deciziei anterioare a Cabinetului de miniștri, restricții temporare la exportul de grâu, urmare a scandalului de la Giurgiulești, au fost impuse până pe data de 12 aprilie. Decizia a fost luată după solicitarea șefei statului, Maia Sandu, care a parvenit după ședința CSS.

La sfârșitul lunii martie curent, la portul Giurgiulești a fost un scandal, când mai mulți activiști ai unui partid politic au oprit mai multe camioane cu grâu. Ulterior, a avut loc ședința Guvernului la care s-a aprobat interdicția.

Astăzi, 14 aprilie, Cabinetul de miniștri se întrunește în ședință începând cu ora 15:00, însă pe ordinea de zi nu se regăsește acest subiect.

/DOC/ Interzicerea exportului de grâu din rezervele de stat ar putea fi extinsă. A fost expediat un demers către Guvern 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram