/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

„Să fie prelungită interdicția la exportul de grâu”. Platforma DA cere Maiei Sandu să convoace de urgență o ședință cu Guvernul

15 aprilie 2021, ora 10:01

Platforma DA cere convocarea de urgență a unei ședințe cu participarea președintei, Maia Sandu, a ministrului Agriculturii în exercițiu, Ion Perju, și a prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, la care să fie prelungită interdicția la exportul de grâu. Anunțul a fost făcut de către președintele fracțiunii parlamentare Alexandru Slusari.

Într-un live pe Facebook, de pe 15 aprilie curent, făcut în fața sediului Președinției, deputatul a solicitat ca ședința să fie convocată fie azi, fie mâine cel târziu. „Să nu vine Consiliul Suprem de Securitate (CSS) doar cu recomandări. Lucrurile trebuie duse până la bun sfârșit. Dacă ne pasă de securitatea alimentară, se impune ca să fie convocată această ședință”, a spus alesul poporului.

Alexandru Slusari a declarat că interdicția trebuie prelungită cel puțin până pe 10 mai. „De sărbători va fi cel mai mare consum de cereale. Dacă se vor majora prețurile la pâine, lui Ion Peju îi este până-n cot de ce se va întâmpla. Sub aspect politic, cineva poate și are interes”, a declarat legislatorul.

Amintim că Guvernul a permis eliberarea a peste 20 de mii de tone de grâu alimentar din rezervele de stat, la ședința de pe 14 aprilie curent. Agenția Rezerve Materiale a fost autorizată să elibereze 20 de mii 787 de tone de grâu agenților economici, cu prezentarea unei garanții financiare.

Și anterior deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, a solicitat Executivului în exercițiu să prelungească interdicția exportului de grâu din rezervele statului. O solicitare în acest sens a fost făcută și de către secretara Consiliului Suprem de Securitate, Ana Revenco, care a expediat un demers către Guvern.

Precizăm că potrivit deciziei anterioare a Cabinetului de miniștri, restricții temporare la exportul de grâu, urmare a scandalului de la Giurgiulești, au fost impuse până pe data de 12 aprilie. Decizia a fost luată după solicitarea șefei statului, Maia Sandu, care a parvenit după ședința CSS.

La sfârșitul lunii martie curent, la portul Giurgiulești a fost un scandal, când mai mulți activiști ai unui partid politic au oprit mai multe camioane cu grâu. Ulterior, a avut loc ședința Guvernului la care s-a aprobat interdicția.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram