/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Domnica Manole: „Rog reprezentanții forțelor politice să nu submineze credibilitatea judecătorilor constituționali”

missing
15 aprilie 2021, ora 16:47

După ce magistrații Curții Constituționale au hotărât cu sunt circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, președinta CCM, Domnica Manole, a susținut un briefing de presă în care a rugat reprezentanții forțelor politice și pe cei ai presei să nu submineze imaginea și credibilitatea judecătorilor constituționali în societate.

„În ultima perioadă, dată fiind importanța avizului ei, Curtea a fost supusă unor atacuri din partea unor politicieni și a unor jurnaliști. Îi rog pe reprezentanții forțelor politice și pe cei ai presei să nu submineze imaginea și credibilitatea judecătorilor constituționali în societate. Săptămâna trecută, asemenea practici au atins un nivel îngrijorător. Uneori, chiar dacă astfel de declarații sunt retrase sau infirmate ulterior, prejudiciul adus imaginii Curții este produs, iar efectele sunt ireversibile, o afirmă inclusiv Comisia de la Veneția”, a spus Domnica Manole.

Amintim că liderul Partidului Socialiștilor a spus că recunoaște decizia de astăzi a CCM care a dat undă verde pentru dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate. Într-un mesaj pe canalul său de Telegram, Igor Dodon a scris că cei trei magistrați ai CCM care au dat câștig de cauză Maiei Sandu au uzurpat puterea de stat în interesul președintei.

Socialistul compară decizia de astăzi a CCM cu cea pronunțată de fosta componență a Înaltei Curți în anul 2019, „când Plahotniuc a încercat a încercat să folosească CC pentru dizolvarea Legislativului și organizarea alegerilor anticipate”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram