După ce magistrații Curții Constituționale au hotărât cu sunt circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, președinta CCM, Domnica Manole, a susținut un briefing de presă în care a rugat reprezentanții forțelor politice și pe cei ai presei să nu submineze imaginea și credibilitatea judecătorilor constituționali în societate.

„În ultima perioadă, dată fiind importanța avizului ei, Curtea a fost supusă unor atacuri din partea unor politicieni și a unor jurnaliști. Îi rog pe reprezentanții forțelor politice și pe cei ai presei să nu submineze imaginea și credibilitatea judecătorilor constituționali în societate. Săptămâna trecută, asemenea practici au atins un nivel îngrijorător. Uneori, chiar dacă astfel de declarații sunt retrase sau infirmate ulterior, prejudiciul adus imaginii Curții este produs, iar efectele sunt ireversibile, o afirmă inclusiv Comisia de la Veneția”, a spus Domnica Manole.

Amintim că liderul Partidului Socialiștilor a spus că recunoaște decizia de astăzi a CCM care a dat undă verde pentru dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate. Într-un mesaj pe canalul său de Telegram, Igor Dodon a scris că cei trei magistrați ai CCM care au dat câștig de cauză Maiei Sandu au uzurpat puterea de stat în interesul președintei.

Socialistul compară decizia de astăzi a CCM cu cea pronunțată de fosta componență a Înaltei Curți în anul 2019, „când Plahotniuc a încercat a încercat să folosească CC pentru dizolvarea Legislativului și organizarea alegerilor anticipate”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!