/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/DOC/ Încă o amânare în cazul lui Șor. Ședința de judecată de astăzi a fost întreruptă

missing
16 aprilie 2021, ora 16:09

Ședința de judecată în cazul deputatului Ilan Șor a fost întreruptă și programată pentru o altă zi. Cel puțin asta se arată pe pagina oficială a Curții de Apel Cahul. 

Potrivit informațiilor, avocații lui Ilan Șor au solicitat astăzi amânarea ședinței pe perioada stării de urgență, însă instanța a respins această cerere. Astfel următoarea ședință urmează să se desfășoare pe data de 20 aprilie curent.

Și de această dată, avocații lui Șor spun că reprezentanții Curții de Apel exercită presiuni și creează obstacole în activitatea. „Am avut acces la volumul 38 foarte târziu. Mai mult, încheierile instanței au fost expediate avocaților aseară, la în jurul orei 21:00, în timp ce următoarea ședință are loc a doua zi, de la nouă dimineața. Avocații sunt nevoiți să meargă de la Chișinău la Cahul, nu se ia în considerare că ei au nevoie de timp pentru a-și pregăti pozițiile. Calificăm acest fapt ca pe o intimidare a apărării”, a declarat avocatul Aureliu Colenco.

De cealaltă parte, reprezentanții instituției spun că „evenimentele reale care se petrec în ședințele de judecată pe cauza penală Ilan Șor nu sunt reflectate obiectiv în spațiul public, deseori sunt prezentate publicului într-o manieră care în mod tendențios, fără nici o justificare și suport, denigrează autoritatea judecătorească, în special activitatea Curții de Apel Cahul, de regulă insinuându-se stări și situații de ilegalitate inventate”.

Marți, 13 aprilie, avocații liderului Partidului „Șor”, Ilan Șor, au chemat polițiștii la Curtea de Apel Cahul, acolo unde urma să se desfășoare o nouă ședință în cazul deputatului fugar. În consecință, ședința a fost amânată.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017 la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.

Procurorii au cerut anterior o pedeapsă de 19 ani de privare de libertate pentru controversatul businessman.

Dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018. Mai mulți judecători de la Curtea de Apel Chișinău au invocat anterior diferite motive pentru a se abține de la examinarea dosarului. De atunci au fost amânate zeci de ședință de judecată. Ulterior, ședințele de judecată în cazul lui Șor au fost amânate pe bandă rulantă.

Avocații lui Șor au chemat poliția la Curtea de Apel Cahul. Ședința de judecată în cazul deputatului a fost amânată

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram